Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Radwaňská vyhrála v Montrealu první turnaj v sezoně

Montreal - Polka Agnieszka Radwaňská získala v Montrealu první titul v sezoně. Ve finále světová pětka porazila Američanku Venus Williamsovou 6:4, 6:2 a mohla se radovat ze čtrnáctého turnajového triumfu v kariéře. "Je to jeden z mých nejcennějších titulů, v pavouku byly samé výborné hráčky," radovala se.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: AP

Williamsová v semifinále po pěti letech dokázala zdolat svou mladší sestru Serenu, světovou jedničku, ale proti Radwaňské výkon nezopakovala. V úvodní sadě prohrávala už 1:4, než dokázala soupeřce vzít podání a set zdramatizovat. Pětadvacetiletá Polka přišla o servis pouze jednou i ve druhém setu a za 88 minut vybojovala první titul od loňského září.

Sedminásobnou grandslamovou šampionku porazila Radwaňská celkem hladce potřetí za sebou, celkovou bilanci s Venus má 4:5. "Celý týden hrála výborně. Vždycky mi udělá větší radost, když porazím Venus ve formě," uvedla na adresu bývalé světové jedničky, jejíž výkony v posledních letech ovlivnily vleklé zdravotní problémy.

Williamsová díky finálové účasti překonala jako třetí hráčka historie na turnajových odměnách hranici 30 milionů dolarů. Více vydělaly tenisem jen její sestra Serena (přes 56 milionů) a Ruska Maria Šarapovová (30,5 milionu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články