Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Radwaňská v Šen-čenu hladce vyhrála i finále, v Brisbane kralovala Azarenková

Šen-čen (Čína)/Brisbane (Austrálie) - Agnieszka Radwaňská splnila na turnaji v čínském Šen-čenu roli nasazené jedničky. Ve finále porazila Američanku Alison Riskeovou 6:3, 6:2 a získala 18. titul na okruhu WTA. V novém vydání světového žebříčku se posune na čtvrté místo. Turnaj v Brisbane vyhrála běloruská Viktoria Azarenková, která ve finále porazila Angelique Kerberovou z Německa 6:3, 6:1 a ukončila téměř tříleté čekání na titul. V mužské dvouhře si v neděli, stejně jako před rokem o titul zahrají švýcarský obhájce Roger Federer s Milosem Raonicem z Kanady.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: Reuters

Úvodní set finále v Šen-čenu rozhodl brejk šestadvacetileté polské favoritky na 5:3, v druhé sadě ztratila 97. hráčka žebříčku Riskeová podání dvakrát. Radwaňská tak hladce vyhrála i druhý vzájemný duel a na celém turnaji neztratila v pěti zápasech ani set.

V Šen-čenu startovala i světová šestka Petra Kvitová. Hned na začátku turnaje však druhou nasazenou tenistku postihly střevní potíže a úvodní zápas nedohrála.

Bývalá světová jednička Azarenková, která naposledy turnaj okruhu WTA vyhrála v srpnu 2013 v Cincinnati, potvrdila, že v Brisbane se jí daří. Šestadvacetiletá dvojnásobná vítězka Australian Open zde získala titul už v roce 2009, o rok dřív a předloni dokázala postoupit do finále.

Federer si v semifinále poradil s Rakušanem Dominicem Thiemem 6:1 a 6:4, Raonic zdolal domácího Bernarda Tomice dvakrát 7:6. V neděli si tak zopakují loňský finálový duel, ve kterém švýcarský tenista uspěl ve třech setech a připsal si jubilejní 1000. vítězství na okruhu. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer si navíc v Brisbane zahraje o titul potřetí za sebou. V roce 2014 nestačil ve finále na Lleytona Hewitta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články