Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radwaňská se stala poslední účastnicí Turnaje mistryň

Moskva - Francouzka Marion Bartoliová, jediná konkurentka polské tenistky Agnieszky Radwaňské v souboji o poslední volné místo v Turnaji mistryň, vzdala v Moskvě souboj kvůli nemoci. Radwaňská se tak stala poslední jistou účastnicí závěrečného turnaje sezony, který se uskuteční příští týden v Istanbulu i za účasti Petry Kvitové.  

Polka vypadla na Kremlin Cupu v druhém kole po prohře s Lucií Šafářovou a musela čekat, jak si povede Bartoliová. Francouzka potřebovala k postupu do Istanbulu turnaj v ruské metropoli vyhrát. Ve čtvrtfinále měla dnes hrát proti domácí naději Jeleně Vesninové, ale kvůli nemoci k zápasu nakonec ani nenastoupila.

"Mé tělo potřebuje pauzu. Pořád mám trochu energie, ale dneska ráno mě tak bolelo celé tělo, že jsem se ani nedokázala rozcvičit," řekla Bartoliová, která v neděli získala trofej v Ósace. "Byla to velmi, velmi dlouhá sezona a já jsem se vážně snažila to dotáhnout do konce. Ale tohle je prostě už vše, víc nezvládnu." Bartoliová v šesti vyhraných zápasech v řadě neztratila jediný set. K účasti v Turnaji mistryň potřebovala ještě tři další vítězství.

Marion Bartoliová
zdroj: EPA autor: Sergei Ilnitsky

Radwaňskou postup mezi elitní osmičku nadchl. "Před pár týdny jsem ani nedoufala, že mám ještě šanci a teď zakončím rok v Istanbulu. To je fantastické," řekla letošní vítězka turnajů v Carslbadu, Tokiu a Pekingu. S Turnajem mistryň už má zkušenosti, dvakrát si zahrála z pozice náhradnice. V roce 2008 porazila Rusku Světlanu Kuzněcovovou a o rok později Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

V Istanbulu se Radwaňské představí také světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Maria Šarapovová, Běloruska Viktoria Azarenková, wimbledonská vítězka Kvitová, královna Roland Garros Li Na z Číny, Ruska Věra Zvonarevová a Australanka Samantha Stosurová, která letos ovládla US Open. Turnaj se uskuteční 25. až 30. října, losování skupin je v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články