Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Radwaňská nečekaně skončila ve 3. kole

Paříž - Světová tenisová trojka Agnieszka Radwaňská nečekaně vypadla na Roland Garros už ve třetím kole. Favorizovanou polskou hráčku dnes vyřadila vítězka turnaje z roku 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová, která Radwaňskou porazila hladce 6:1 a 6:2. Šestadvacátá nasazená Ruska potvrdila, že na Agnieszku Radwaňskou umí zahrát. Polku porazila podesáté z třinácti zápasů a pošesté za sebou.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: AP Photo autor: Vadim Ghirda

Na pařížské antuce Kuzněcovová vítězku tří letošních turnajů jasně přehrála. Na její přesnou a rychlou hru neměla Radwaňská odpověď. V osmifinále se Kuzněcovová střetne s Italkou Sarou Erraniovou, která vyřadila šampionku Roland Garros z roku 2008 Anu Ivanovičovou ze Srbska.

"Hrála hodně agresivně na obě strany. Dokázala zareagovat na všechno, co jsem se pokoušela udělat," uvedla Radwaňská, jež i po Paříži zůstane jedinou hráčkou aktuální světové desítky, která si nezahrála grandslamové semifinále. "Samozřejmě je to vždycky velké zklamání, když pro vás grandslamový turnaj skončí v prvním týdnu. Dneska jsem nehrála špatně, ale ona hrála neuvěřitelně," dodala Polka.

French Open patří mezi nejoblíbenější grandslamy Kuzněcovové. Před třemi lety v Paříži získala svůj druhý titul z turnajů velké čtyřky, finále si zahrála i v roce 2006, jednou byla v semifinále a dvakrát ve čtvrtfinále. Grandslamový triumf Ruska vybojovala také na US Open 2004.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články