Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

První velká favoritka na US Open končí, Radwaňská nestačila na Pcheng Šuaj

New York – Kurty ve Flushing Meadows zůstávají pro polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou zakleté. Čtvrtá nasazená hráčka opět potvrdila, že se jí na US Open nevede a nečekaně vypadla už ve 2. kole, v němž nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj 3:6 a 4:6.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: ČTK/AP autor: Elise Amendola

Letošní semifinalistka Australian Open Radwaňská takhle brzy na grandslamu naposledy vypadla před třemi lety právě ve Flushing Meadows. V Americe nemá polská tenistka celkově dobrou bilanci, podobně jako Petra Kvitová se zde nedostala přes osmifinále. "Opravdu ráda bych znala odpověď na otázku, proč mi to tady nejde. Pak bych možná našla způsob, jak tu hrát lépe a dostat se do druhého týdne," řekla Radwaňská.

Pcheng Šuaj (39. v žebříčku WTA), hrající forhend i bekhend obouruč, odvrátila v utkání sedm z osmi brejkbolů a Radwaňské vzala podání třikrát. Více než hodinu a půl dlouhé utkání ukončila vítězným úderem při svém třetím mečbolu.

"Když jsem nevyužila první dva mečboly, tak jsem si říkala: Bojuj! Bojuj! A teď prožívám nádherné chvíle," řekla Pcheng Šuaj, která letos byla světovou jedničkou ve čtyřhře, což dokázala jako první čínská tenistka v historii.

Letošní vítězka čtyřhry na Roland Garros Pcheng Šuaj porazila hráčku světové desítky po více než dvou letech. Naposledy to dokázala v únoru 2012, kdy v Dubaji zdolala tehdejší sedmičku Marion Bartoliovou z Francie.

Ve čtyřhře už Pcheng Šuaj získala 16 titulů, ale ve dvouhře o turnajové vítězství zatím marně usiluje - už šestkrát prohrála ve finále. "Ještě se toho musím hodně naučit, tvrdě pracovat a bojovat, abych svůj tenis ještě zlepšila," řekla tenistka. Ve 3. kole ji čeká osmadvacátá nasazená Roberta Vinciová z Itálie.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Pcheng Šuaj (Čína) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:3, 6:4, Cornetová (22-Fr.) - Hantuchová (SR) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Ind.) - Kar. Plíšková, Kr. Plíšková (ČR) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články