Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

První triumf v sezoně. Plíšková v Brisbane porazila Putincevovou, zahraje si s Bouzkovou

Své první vítězství v sezoně slaví Karolína Plíšková. Na výhru nad Kazachstánkou Julií Putincevovou se nadřela. V australském Brisbane zvítězila ve třech setech 4:6, 6:3, 6:4. Její další soupeřkou bude krajanka Marie Bouzková, která překvapivě porazila domácí Samanthu Stosurovou 4:6, 6:2 a 6:2.

Pátá nasazená Plíšková začala v Brisbane stejně jako předloni, kdy rovněž na úvod vyřadila Putincevovou a nakonec turnaj vyhrála. Zatímco tehdy s ní ztratila jen čtyři gamy, tentokrát se na vítězství nad 44. hráčkou světa nadřela.

Vyrovnaný první set prohrála poté, co v jeho závěru dvakrát ztratila podání. Na úvod druhé sady přišla světová osmička o svůj servis po velkém boji potřetí za sebou.

V šesté hře však ztrátu dohnala a při další příležitosti prolomila soupeřce podání znovu. Třetí sadu zahájila Plíšková brejkem, který byl nakonec rozhodující. Putincevovou porazila potřetí za sebou.

Také zápas Bouzkové se Stosurovou trval přes dvě hodiny a přetekl do nového roku. Mladá česká tenistka, které patří 139. místo ve světovém žebříčku, jako první vyhrála soupeřčin servis, ale pak dvakrát ztratila svůj a jubilantka Stosurová získala první set.

Ve druhém však začala Bouzková dominantně a precizní hrou se ujala vedení 4:0. Také ve třetí sadě vzala Australance podání hned na úvod, někdejší světovou čtyřku brejkla ještě v sedmém gamu a následně při svém servisu proměnila za stavu 40:0 hned první mečbol.

"Opravdu jsem si to užila, zápas i šťastný Nový rok," smála se Bouzková po utkání. "Ze začátku jsem byla hodně nervózní, protože na takovémhle kurtu jsem ještě nikdy nehrála, ale snažila jsem se bojovat. Sam je ohromná šampionka, což mi zápas nijak neulehčilo," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Bulhar Dimitrov začal sezonu vítězně

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (5) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 6:3, 6:4, Birrellová (Austr.) - Kasatkinová (7-Rus.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:3), Curenková (Ukr.) - Buzarnescuová (Rum.) 6:0, 6:2, Aiavaová (Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 7:6 (7:2), Vekičová (Chorv.) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:2. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články