Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

První obhajoba v kariéře. Je to pro mě speciálnější než samotný titul, má jasno Plíšková

Zisk cenné trofeje s nezapomenutelným nádechem. Karolína Plíšková získala třetí titul v Brisbane a šestnáctý celkově, ale poprvé titul obhájila. I díky bojovnosti, kterou po své úspěšné cestě turnajem zdůraznila.

Karolína Plíšková s trofejí z vítězného turnaje v Brisbane
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Sedmadvacetiletá Plíšková vyhrává minimálně jeden titul v sezoně od roku 2013, loni přidala rekordní čtyři, ale poprvé v kariéře turnajové vítězství obhájila. "To je pro mě speciálnější než samotný titul. Obhájit je vždy těžší. Trvalo mi několik let, než jsem to dokázala, a musím říct, že jsem nadšená," řekla světová dvojka.

Tři ze čtyř zápasů v Brisbane opanovala až ve třech setech. V semifinále proti Japonce Naomi Ósakaové odvrátila i mečbol. Ve finále s Američankou Madison Keysovou ztratila druhý set, přesto uspěla 6:4, 4:6 a 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková triumfovala v Brisbane

"Tentokrát jsem turnaj neodehrála perfektně, loni jsem možná tu a tam hrála trochu lépe, ale bojovala jsem a nějak vždy našla cestu k výhře. To je důležité a toho si cením. Porazila jsem dobré hráčky, neměla jsem vyloženě lehké utkání," upozornila.

V Brisbane se stala nejúspěšnější hráčkou turnaje. Titul slavila letos, loni a v roce 2017 a na kontě má sedmnáct vítězných zápasů. Důvodem je, že se v Areně Pata Raftera cítí jako v hale. "A v hale se mi hraje dobře, protože nefouká, nesvítí sluníčko do očí a můžu se pořádně opřít do úderů. Hrát naplno."  

Nově ji vede Venezuelan Daniel Vallverdu, který zároveň dál částečně pomáhá Švýcarovi Stanu Wawrinkovi. Kdyby hráli na nadcházejícím Australian Open zároveň, tak má Plíšková jasno v tom, které střetnutí bude Vallverdu sledovat. "Bude se mnou."

Spolu s Vallverduem do svého trenérského týmu angažovala i Olgu Savčukovou. Ukrajinka chodila v Brisbane během duelů na porady s hráčkou na kurt. "Zná mě zatím lépe než Dani," vysvětlila Plíšková.

Spolupráci s oběma si pochvaluje. "Dobře spolu komunikují a jsem s prací spokojená. Uvidíme, jak to půjde dál."

Grandslam je cílem

Zisk grandslamového titulu je pro ni hlavním cílem nadcházejících let. Z Brisbane přijede do Melbourne jako loni s extra sebevědomím.

"Je to povzbuzení a ukáže to, na jaké úrovni na začátku roku jste. Ale na grandslamu se to nepočítá," podotkla loňská semifinalistka Australian Open. "Tam nikoho nezajímá, že jsem vyhrála před dvěma týdny turnaj. Začíná se od nuly, ale všechno je možné," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články