Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

První kolo má za sebou Siniaková, Berdych se z Miami kvůli zádům odhlásil

Tomáš Berdych se několik hodin před utkáním prvního kola odhlásil z turnaje v Miami. Jeho soupeřem měl být Bernard Tomic. Berdych má problémy se zády, kvůli nimž loni půl roku nehrál. Naopak na kurtu se představila Kateřina Siniaková, který porazila v 1. kole Číňanku Čeng Saj-saj 6:3, 6:1. Postupuje i Markéta Vondroušová. Ta vyřadila Barboru Strýcovou 6:3 a 6:2.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/Panoramic

"Má záda nejsou ve stoprocentním stavu a musím být opatrný. Potřebuju čas, abych se zotavil a byl zase silný," uvedl Berdych. Dvojnásobný daviscupový vítěz hrál naposledy před dvěma týdny na turnaji v Indian Wells, kde vypadl v 1. kole se Španělem Felicianem Lópezem.

Po lednovém návratu na ATP Tour si dlouholetá česká jednička zahrála mimo jiné finále v Dauhá a osmifinále Australian Open. Aktuálně Berdychovi patří 89. místo v žebříčku.

Siniaková zvládla svůj úvodní zápas v novém dějišti turnaje v areálu Hard Rock Stadium za 82 minut a Čeng Saj-saj porazila v prvním vzájemném duelu. Navázala tak na dosud jedinou letošní výhru z únorového turnaje v Dubaji. V druhém kole se dvaadvacetiletá Siniaková utká s jedenáctou nasazenou Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Soupeřku z Lotyšska bude mít také Vondroušová, kterou po vítězství nad Strýcovou čeká bývalá šampionka Roland Garros Jelena Ostapenková. V zápase proti krajance, s níž došla do semifinále čtyřhry na Australian Open, proměnila Vondroušová třetí mečbol a porazila ji i v druhém utkání v kariéře.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - 1. kolo: Carballés (Šp.) - Kudla (USA) 6:1, 6:2, Delbonis (Arg.) - Gojowczyk (Něm.) 6:4, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo: Siniaková - Čeng Saj-saj (Čína) 6:3, 6:1, Vondroušová - Strýcová 6:3, 6:2, Putincevová (Kaz.) - Flipkensová (Belg.) 4:6, 6:4, 7:5, Stosurová (Austr.) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:2, Anisimovová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:3, Sakkariová (Řec.) - Danilovičová (Srb.) 1:6, 6:3, 6:4, Sorribesová (Šp.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 4:6, 6:0, Azarenková (Běl.) - Cibulková (SR) 6:2, 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články