Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První hráč světa Alcaraz bude chybět na Turnaji mistrů i v Davis Cupu

Tenisová světová jednička Carlos Alcaraz přijde kvůli zranění o oba vrcholy sezony. Španěl se po problémech s břišními svaly odhlásil z Turnaje mistrů, kam se kvalifikoval poprvé v kariéře, a odřekl také účast na Davisově poháru.

Alcaraz skrečoval kvůli problémům s břišním svalem semifinále turnaje Masters v Paříži a dnešní vyšetření ukázala, že má ve svalu trhlinu. Zranění si vyžádá léčbu minimálně šest týdnů. Španělský tenista o tom informoval na Twitteru.

"Bohužel, toto je důsledek mého zranění: natržení vnitřního šikmého svalu na levé straně břišní stěny s odhadovanou dobou zotavení šest týdnů," napsal Alcaraz. "Bohužel nestihnu Turnaj mistrů ani Davis Cup. Je to těžké a smutné, že přijdu o dvě akce, které jsou pro mne tak důležité. Musím se ale pokusit zůstat pozitivní a soustředit se na léčbu," dodal.

Jeho místo na Turnaji mistrů pro osmičku nejlepších tenistů sezony by měl zaujmout další debutant Taylor Fritz z USA, který v letošním žebříčku aktuálně figuruje na první nepostupové pozici. Závěrečný podnik sezony začne v Turíně 13. listopadu, finálový turnaj Davisova poháru je v Málaze na programu od 25. listopadu.

Pro Alcaraze tak nešťastně skončila životní sezona, v níž se v září stal nejmladší světovou jedničkou v tenisové historii. Na okruhu ATP získal letos pět titulů včetně premiérové grandslamové trofeje z US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články