Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

První den Prague Open spláchl déšť, Karolína Plíšková se odhlásila

První den tenisového turnaje Prague Open zrušilo počasí. Program měl začít v 10 hodin dopoledne, ale kvůli vytrvalému dešti organizátoři začátek dvakrát posunuli a nakonec po druhé hodině odpolední všechna utkání hlavní části turnaje včetně duelů Kateřiny Siniakové a Kristýny Plíškové odložili na úterý. Ve Stromovce se nakonec vůbec nepředstaví Karolína Plíšková, turnajová jednička se odhlásila kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním potížím. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Tenisový areál Sparty ve Stromovce
zdroj: twitter.com/TomasBudka

Světová pětka má problémy od únorového utkání Fed Cupu v Ostravě a od březnového turnaje v Miami se její stav zhoršuje.

"Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze. Dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne," uvedla Plíšková, která se z pražského turnaje odhlásila kvůli zdravotním problémům i loni.

Podle manažera a manžela Michala Hrdličky je sedmadvacetiletá hráčka v posledních týdnech v péči profesora Pavla Koláře a jeho specialistů. "Kája si nepřeje do detailu konkretizovat své zdravotní problémy, ale považuje za fér informovat všechny, kdo jí drží palce, o problémech, se kterými se teď pere," prohlásil Hrdlička.

Ředitelka pražského turnaje Petra Černošková uvedla, že podle informací od profesora Koláře jde o virus. "Který jí v těle koluje a nedokáže ho nikdo odstranit. Dokonce dostala kortikoidy," řekla Černošková. "Já jenom doufám, že bude v pořádku a nebude se to táhnout dlouho," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková má zdravotní problémy a v Praze hrát nebude


Plíšková podle svých slov od finále v Miami neabsolvovala plnohodnotný trénink. Minulý týden ve Stuttgartu, kde obhajovala titul, nastoupila proti Viktorii Azarenkové se sebezapřením.

"Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat. Ještě v úterý jsem byla rozhodnutá se z turnaje ve Stuttgartu odhlásit, ale nakonec jsem zkusila hrát. Popravdě, ten výkon jsem čekala daleko horší," uvedla Plíšková.

Otazník visí i nad dalšími antukovými turnaji. Před Roland Garros je přihlášena v Madridu a v Římě. "Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na sto procent zdravá, teprve pak se můžeme zase soustředit na další přípravu na antukovou sezonu. Hlavním cílem je být na Roland Garros v dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví," uvedla trenérka české hráčky Conchita Martínezová.

Plíšková vyhrála na úvod sezony turnaj v Brisbane, na Australian Open došla do semifinále a v Miami si zahrála finále. Prague Open v roce 2015 vyhrála, o rok později došla do semifinále a předloni při svém třetím startu skončila v prvním kole.

V úterý se začne zostra

"Začneme v deset hodin a bude se hrát na pěti dvorcích. Uvidíme, co se stihne," uvedla Černošková. "Předpověď na týden teď sleduju velice často a je dost vrtkavá. Mění se každé dvě hodiny," doplnila.

Úterní program zahájí finále kvalifikace a postupující můžou hrát dvakrát v jeden den, což by se mohlo týkat Denisy Allertové a Marie Bouzkové.

Pražský turnaj WTA ve Stromovce se nepotýká s rozmary počasí poprvé. Déšť narušoval program už v roce 2015 a pršelo i o rok později. Tehdy navíc panovala zima, hráčky trénovaly v čepicích a při zápasech měly na lavičkách teplomety.

Úterní program tenisového turnaje žen v Praze (začátky v 10:00):

Centrální dvorec: Kužmová (7-SR) - Schmiedlová (SR), nejdříve od 11:00 Siniaková (6-ČR) - Jakupovičová (Slovin.), Strýcová (9-ČR) - Barthelová (Něm.), Vondroušová (8-ČR) - hráčka z kvalifikace, Kristýna Plíšková (ČR) - Vichljancevová (Rus.), Šafářová, Štefková (ČR) - Ninomijaová, Sizikovová (Jap./Rus.).

Dvorec č. 1: finále kvalifikace Allertová (ČR) - Teichmannová (Švýc.), Wang Čchiang (3-Čína) - Gasparjanová (Rus.), Sevastovová (2-Lot.) - Potapovová (Rus.), Buzarnescuová (4-Rum.) - Kuzněcovová (Rus.), Peschkeová, Melicharová (1-ČR/USA) - Knollová, Kruničová (Švýc./Srb.), Strýcová, Vondroušová (3-ČR) - Katoová, Sandersová (Jap./Austr.)

Dvorec č. 2: finále kvalifikace Bouzková (ČR) - Haasová (Rak.), Vögeleová (Švýc.) - Čepelová (SR), Collinsová (5-USA) - Bradyová (USA), Muchová (ČR) - hráčka z kvalifikace.

Dvorec A: Pegulaová (USA) - Petkovicová (Něm.), hráčka z kvalifikace - Kruničová (Srb.), hráčka z kvalifikace - Alexandrovová (Rus.).

Kurt č. 5: 3, zápas Minellaová (Luc.) - hráčka z kvalifikace, Peraová (USA) - hráčka z kvalifikace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články