Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Proti takovému servisu jsem ještě nehrála, chválila Serenu Plíšková. Zaskočil ji křik

Poprvé okusila, jaké je to hrát se Serenou Williamsovou, a pro Kristýnu Plíškovou to byla velká škola. Nejenže bojovala s nervozitou a přesnými údery soupeřky. Největším zážitkem pro Češku byl servis americké hvězdy, který podle vlastních slov ještě nezažila. Při porážce ji tak mohlo těšit, že jako první nastřílela bývalé světové jedničce patnáct es.   

Kristýna Plíšková (vpravo) si podává ruku se Serenou Williamsovou
zdroj: REUTERS autor: Pascal Rossignol

Kristýna Plíšková jako první vyzvala třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku na turnaji velké čtyřky po loňském narození dcery Alexis Olympie. Svázaná nervozitou svedla s favoritkou vyrovnaný boj a prohrála za hodinu a tři čtvrtě 6:7 a 4:6.

"Je to další zkušenost. Jsem zklamaná, protože tady v Paříži je to zatím ode mě bída," uvedla šestadvacetiletá Plíšková. Na Roland Garros má bilanci 0:8, včetně zápasů v kvalifikaci.

Se Serenou Williamsovou hrála poprvé a premiérově i na největším kurtu. "Jsem ráda, že jsem si to vyzkoušela. Poslední dobou hraju dobře, všechno se nějak zvedá, a to i přesto, že jsem prohrála a byla jsem nervózní. Ale s nervozitou jsem dokázala se Serenou hrát, všechno se posouvá dopředu," věří Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych duel nedohrál, Plíšková, Allertová i Vondroušová na French Open končí

Před zápasem jí Serena Williamsová pochválila sukni a pak už česká tenistka slyšela jen hekání Američanky při úderech. "Ona křičela, i když nehrála. Já dala eso a ona si zakřičela. Asi je taková," pokrčila Plíšková rameny.

Od Williamsové čekala z forhendu a bekhendu větší rány. Pocítila ale sílu servisu trojnásobné vítězky French Open. "S takhle dobrým servisem jsem ještě nehrála. Trefuje všechno do rohu. A ukazuje, jak výborná hráčka je. Vždycky, když má problémy, tak první servis přiletí do kurtu," konstatovala Plíšková.

Výborné podání Američanky eliminovalo zpočátku její horší pohyb. A Plíškové svazovalo ruce při výměnách, protože tušila, že v nich má větší šanci na bod. "Kolikrát jsem znervózněla, protože jsem si říkala, že těch šancí moc nebude, a zkazila to. Na moje poměry jsem výměny nehrála dobře," pokárala se Plíšková.

Chválit se mohla za své podání. V prvním setu trefila deset es, ve druhém pět. Patnáct jich Williamsové ještě žádná hráčka nedala. "Jo? Tak aspoň něco," usmála se lehce Plíšková. "Musím podávat k čarám, zvlášť s ní. Když jí to dáte na tělo, těch returnů vrátí zpátky dobrých dost."

Projevil se často skloňovaný respekt, který hráčky mají už jen před jménem Sereny Williamsové. "A je pořád vidět, že důležité momenty zahrála všechny správně. Pořád je dobrá," vyzdvihla Plíšková. Trochu podlehla i debatám, že by Američanka nemusela být ve formě, jelikož po porodu zatím moc nehrála. "Vytvořila jsem si tlak na sebe, že nehraje úplně dobře, což není zas tak pravda. Způsobila jsem si to trochu sama."

Věří, že si podobnými zápasy na velkých kurtech s předními hráčkami musí projít, aby je zvládala. "Třeba se Serenou jsem ještě nehrála, což je strašně znát, hrát s ní poprvé. Nečetla jsem její servis, ani jsem nečekala, kam bude hrát, takže jsem se blbě hýbala. Když s ní budu hrát podruhý, potřetí, bude to lepší," doufá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články