Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Proti Slovensku nastoupí české týmy s Kvitovou i Veselým

Je nominováno. V době, kdy pandemie koronaviru podstatně zmenšuje možnosti sportovců účastnit se zahraničních turnajů, se vedení českého a slovenského tenisu dohodly v rámci projektu obou svazů Spolu pro budoucnost na duelech daviscupových a fedcupových týmů. V české mužské nominaci jsou Veselý, Rosol, Kolář a Forejtek a v ženském týmu Kvitová, Vondroušová a Martincová. O Pohár přátelství se bude hrát o nadcházejícím víkendu 4. a 5. července v Praze, v Říčanech a v Bratislavě od výběrů do 14 let až po daviscupové a fedcupové týmy. Vítězem se stane země s více výhrami, ale akce může skončit i remízou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Paul Zimmer

V českém fedcupovém týmu kapitána Petra Pály doplňuje Kvitovou a Vondroušovou Tereza Martincová. Do daviscupového výběru kapitán Jaroslav Navrátil povolal kvarteto Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář a Jonáš Forejtek.

Slovenskou fedcupovou sestavu Mateje Liptáka na zápas na tvrdém povrchu v Bratislavě tvoří Viktoria Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová a Rebecca Šramková. Dominik Hrbatý přiveze do Prahy na antuku na Spartě Andreje Martina, Norberta Gombose, Filipa Horanského, Lukáše Kleina a deblistu Igora Zelenaye.

"Jsem ráda, že se Česko a Slovensko na takové akci domluvily a je to pro všechny věkové kategorie. Moc se těším," řekla novinářům světová dvanáctka Kvitová a věřila, že bude hrát. "Moje ruka se lepší. Je dobře, že se bude hrát na tvrdém povrchu, což je pro mě jenom dobře. Jestli toho budu schopna, tak do hry ráda zasáhnu."

Je nám líto, video expirovalo.
České a slovenské týmy se utkají v tenisu

Ve Stromovce na Spartě bude hrát daviscupový tým a také ženský tým do 23 let, zápasy kategorií do 14 a 18 let se odehrají v Oáze Říčany. V Bratislavě se v Národním tenisovém centru střetnou vedle fedcupového týmu i muži do 23 let a v areálu Slávie STU Bratislava výběry do 16 let. Všechny zápasy se odehrají na antuce s výjimkou bratislavského utkání fedcupových týmů, které bude na betonu.

"Vítězstvím v tomhle utkání Česka a Slovenska není součet fiftýnů a bodů, ale úžasný podnik, který dává hráčům možnost zápasů a fanouškům vidět výborný tenis," řekl předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka na tiskové konferenci.

Sobotní i nedělní zápas daviscupových celků začne v 10:30, fedcupových v Bratislavě ve 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články