Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Proti Izraeli je jedničkou týmu Veselý, dvojkou bude Rosol, nebo Pavlásek

Jednička je jistá, kdo bude dvojkou? To je hlavní otázka před začátkem ostravského daviscupového utkání Česko – Izrael. Ve sportovní hale v Porubě půjde do zápasu v pozici jedničky podle očekávání Jan Veselý, kdo nastoupí do dvouher s ním, rozhodne nehrající kapitán týmu Jaroslav Navrátil mezi Lukášem Rosolem a Adamem Pavláskem.

Václav Šafránek, Roman Jebavý a Adam Pavlásek během tréninku
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Zápas 2. kola evropsko-africké zóny se odehraje v pátek a v sobotu. Ve čtvrtek v poledne určí los pořadí zápasů. "S Veselým počítám na jedničku. Na antuce se cítí výborně, měl na ní vždycky nejlepší výsledky. Navíc změnil raketu, vrátil se k wilsonce a hraje s ní daleko líp. Ten je jasný," řekl Navrátil o 65. hráči světa.  

O zbývajících třech tenistech, mezi nimiž je vedle Rosola a Pavláska i daviscupový debutant Václav Šafránek, kapitán týmu řekl: "Dvojkou bude Rosol, nebo Pavlásek. Rozhodnu po čtvrtečním ranním tréninku." Rosol už má s Davis Cupem velké zkušenosti – má i skalp Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy. Nyní se ale vrací po zranění achilovky a dlouho nehrál.

"Vypadá v pořádku a stoprocentně připravený. Je nejzkušenější, odehrál těžké a dobré Davis Cupy, proto je tady," vysvětlil Navrátil, proč pozval Rosola, nyní až 242. hráče žebříčku.

Pavlásek (208. ATP) zatím odehrál v soutěži o "salátovou mísu" jen tři čtyřhry. Na turnajích se letos dostal nejdál do čtvrtfinále challengeru v Bergamu, na okruhu ATP se letos ještě neobjevil a má zápasovou bilanci 7:7. "Je taky antukář, i když se mu letos zatím moc nedařilo, ale může naskočit," uvažuje Navrátil.  

Zápas nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se nově hraje jen dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety. V pátek jsou dvě dvouhry, v sobotu se začne čtyřhrou a následují zbylé dvě dvouhry.  

"S Adamem (Pavláskem) počítám stoprocentně na čtyřhru," prozradil Navrátil prvního muže do deblového páru. K němu se nabízí možnost s Veselým nebo se specialistou na čtyřhru Romanem Jebavým. Nominace bude záležet na vývoji utkání po pátku. "Po prvním dnu rozhodnu, s kým bude hrát," přitakal Navrátil.  

Tenisté začínají novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka a potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu. "To je cíl. Když budou kluci hrát dobře, Izrael porazíme. Když jen průměrně, budeme se tahat. Musíme se soustředit na vlastní výkon a utkání zvládnout," řekl Navrátil.  

Jedničkou Izraelců by měl být zkušený Dudi Sela (98. ATP). O dvojce kapitán Harel Levy rozhodne mezi Edanem Lešemem (276.) a Jišajem Olielem (570.). Na čtyřhru je připravený bývalý vítěz Australian Open Jonathan Erlich.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články