Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Proti Češkám si zahrají tři zkušené tenistky a Čepelová

Bratislava - Trio zkušených slovenských tenistek Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková se spolu s mladou Janou Čepelovou postaví proti českému týmu v utkání prvního kola Fed Cupu. Nominaci v Bratislavě, kde se zápas o příštím víkendu odehraje před vyprodaným hledištěm, oznámil nehrající kapitán domácího výběru Matej Lipták. "Pro mě je to otevřený zápas. Každé utkání může dopadnout 50 na 50," řekl Lipták. Doplnil, že Slovenky se ve federálním derby soustředí na dvouhry. Vítěz bratislavského klání se v semifinále utká s lepším z dvojice Belgie - USA.

Lipták ocenil kvalitu soupeře, který má podle něj vyrovnanější tým. V něm se představí Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Květa Peschkeová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Neúčast Ivety Benešové, která na Australian Open prošla do osmifinále, slovenský kapitán očekával. "Není to pro mě překvapením. Asi se jim moc neosvědčila jako týmová hráčka," poznamenal.

Nejvyšší umístění v žebříčku WTA ze slovenské čtveřice patří Hantuchové a Cibulkové. Ty v současnosti figurují těsně za první třicítkou nejlepších hráček světa.

Češky se loni dostaly do semifinále Fed Cupu, Slovenky prestižní týmovou trofej získaly v roce 2002. Do elitní Světové skupiny se slovenský výběr po předchozích slabších výkonech vrátil po loňských vítězstvích nad Čínou a Srbskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články