Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prostějovští tenisté s Radwaňskou porazili v extralize Spartu

Prostějov - Tenisté Agrofertu Prostějov vykročili za obhajobou titulu v extralize. V prvním utkání semifinálové skupiny A dnes porazili i za pomoci světové čtyřky Agnieszky Radwaňské z Polska pražskou Spartu 6:1.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: AP

Finalistka Wimbledonu z uplynulé sezony Radwaňská vydřela bod v utkání s Klárou Zakopalovou a světovou osmadvacítku porazila až po boji 4:6, 6:4 a 6:3. K výhře Prostějova přispěla i dvojnásobná fedcupová vítězka Lucie Šafářová.

Nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych v úvodním utkání za Prostějov nenastoupili a o jejich případném zařazení do úterního zápasu se teprve rozhodne. Očekává se, že by měli hrát v předpokládaném středečním finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov se probojoval do finále tenisové extraligy družstev

V semifinálové skupině B porazila Precheza Přerov výběr pražského I. ČLTK Praha 5:4 a udělala krok k postupu do finále. Za vítěze uspěl mimo jiné Lukáš Rosol, který v duelu držitelů Davisova poháru porazil Iva Mináře 4:6, 6:4 a 7:5. Uzbek Denis Istomin v barvách Přerova zdolal Jürgena Melzera 6:3, 7:6 a spolu s Rosolem pak Istomin přidal i vítězný pátý bod Přerova ve čtyřhře.

O dva body I. ČLTK se postarala fedcupová vítězka Lucie Hradecká. Porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou 2:1 na sety, i když v prvním setu dostala kanára. Pak vykřesala naději na obrat výhrou ve čtyřhře s Kristýnou Plíškovou.

V pondělí hraje ve skupině A Sparta proti vítězi základní skupiny LASVITu Milovice a v "béčku" se I. ČLTK utká s Libercem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články