Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prostějovský challenger bude se Štěpánkem, dorazí i Lendl

Prostějov - Nejméně devět tenistů ze světové stovky se představí v prvním červnovém týdnu na challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově. Na divokou kartu bude v turnaji startovat osmnáctý hráč světa Tommy Robredo ze Španělska. Další dvě karty dostanou obhájce prvenství Radek Štěpánek a Nizozemec Robin Haase.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Poslední volnou kartu vezeme na Roland Garros do Paříže pro neúspěšného hráče z prvního týdne soutěže. S největší pravděpodobností bude v Prostějově startovat deset hráčů z první stovky," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Původně pořadatelé počítali s volnou kartou i pro Němce Floriana Mayera, který vyhrál turnaj před dvěma lety a za prostějovský klub hraje extraligu. Po zranění ale ještě nemá formu a omluvil se.

Z nejlepších českých tenistů bude v soutěži chybět pouze Tomáš Berdych, který v turnaji této kategorie coby hráč elitní desítky žebříčku ATP startovat nemůže. Do okruhu favoritů patří společně se Štěpánkem také Jan Hájek. Oba tento turnaj vyhráli už třikrát. V turnajovém pavouku budou i Lukáš Rosol, loňský finalista Jiří Veselý, Jaroslav Pospíšil a Jan Hernych."Přáli bycho si, aby se českým hráčům dařilo. Jsou velkým diváckým lákadlem," poznamenala Černošková.

Do Prostějova zavítá od neděle do středy i tenisová legenda Ivan Lendl, který se zúčastní dětského dne, autogramiády a absolvuje tiskovou konferenci. V pátek se uskuteční doprovodný golfový turnaj ve Slavkově. Na rozdíl od minulých let nebude ale před sobotním finále exhibiční utkání. Pořadatelé byli předběžně domluveni s bývalou světovou jedničkou Brazilcem Gustavem Kuertenem, který je ale v rekonvalescenci po operaci kyčlí.

Je nám líto, video expirovalo.
Na challenger do Prostějova zavítá Lendl
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články