Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějov překvapivě padl, ale Šafářová při návratu na kurty nezaváhala

Tenistka Lucie Šafářová, která plánuje po Australian Open ukončit kariéru, se představila v semifinále tenisové extraligy za Prostějov a zvítězila. Jenže na úvod semifinálových skupin překvapivě neuspěli oba loňští finalisté. Obhájce titulu Prostějov v domácím prostředí podlehl Přerovu 4:5, Sparta v pražském derby s 1.ČLTK vyhrála jen jeden zápas ze šesti.

Tenistka Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Prostějov s Přerovem prohrával po dvouhrách 2:4, ve čtyřhrách dokázal vyrovnat, ale rozhodující debl pak domácí hráči nezvládli. O vítězný bod se postarali Daniel Brands a Denis Istomin. Prostějovští muži získali jen bod, tři další týmu přinesly Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou.

Šafářovou trápila viroźa a bolesti kloubů. Jednatřicetiletá hráčka ale svůj návrat zvládla a talentovanou, teprve čtrnáctiletou, Lindu Noskovou vyprovodila z kurtu po setech 6:4 a 6:2. "Hrála moc dobře naše kanáří naděje a jsem ráda, že jsem týmu přinesla bod," prohlásila Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová se vrátila na kurty vítězně i přes virózu

Po Australian Open by chtěla ukončit kariéru, ale záleží na tom, v jaké soutěži se tam představí. "Zatím jsem čtvrtá ven z hlavní soutěže, ale ještě se to může posunout, takže určitě nastoupím do čtyřhry, ale uvidíme, jak to dopadne se singlem," řekla Šafářová.

Spartě v říčanském utkání s 1.ČLTK Praha zajistil jediný bod Tomáš Macháč, neuspěli zato Lukáš Rosol ani Kateřina Siniaková, která ve dvou setech podlehla Markétě Vondroušové. Spartě letos v extralize chybějí Petra Kvitová i Tomáš Berdych.

V neděli do skupin zasáhnou také vítězové předkola Oáza Říčany a Spartak Jihlava. Finále se hraje ve středu 19. prosince v Říčanech.

Semifinálové skupiny tenisové extraligy smíšených družstev:

1.ČLTK Praha - Sparta Praha 5:1

Staněk - Jaloviec 6:4, 6:2, Martincová - Zarycká 6:0, 6:2, Vondroušová - Siniaková 6:2, 7:6, Šátral - Macháč 6:2, 6:7, 5:7, Mmoh - Rosol 6:3, 7:5, Martin - Šafránek 6:3, 6:4.

Agrofert Prostějov - Precheza Přerov 4:5

Veselý - Istomin 6:7, 6:3, 3:6, Kukuškin - Gojowczyk 6:3, 0:6, 4:6, Šafářová - Nosková 6:4, 6:2, Pavlásek - Brands 4:6, 4:6, Strýcová - Mendesová 6:4, 3:6, 6:1, Gombos - Kopřiva 4:6, 3:6, Strýcová, Šafářová - Tomanová, Kubáňová 6:2, 7:6, Jebavý, Pavlásek - Gojowczyk, Kopřiva 6:1, 6:2, Veselý, Kolář - Brands, Istomin 2:6, 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články