Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějov přehrál I. ČLTK a poosmé za sebou slaví titul v extralize

Prostějov - Tenisté Prostějova vyhráli poosmé za sebou extraligu smíšených družstev. Ve finále domácí rozhodli o triumfu nad pražským celkem I. ČLTK už po dvouhrách. První bod obhájců titulu získala wimbledonská šampionka Petra Kvitová a vítězný přidal Tomáš Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisovou extraligu ovládl kdo jiný než Prostějov

"Jsem rád, že jsem to zvládl. Zahrál jsem si dobré utkání a dotáhl to," řekl Berdych. Šestý hráč světa porazil Jana Šátrala (197. dvouhra ATP) po setech 6:3 a 6:4. "Týmové soutěže mám a budu mít rád. Vždycky je to něco navíc. Je to zpestření a je super takhle zakončit rok," řekl Berdych.

Šestá hráčka žebříčku WTA Kvitová si na úvod finále poradila s Hradeckou (53.) 6:3, 7:6 a oplatila jí porážku z finále extraligy z před čtyř let. Další body favorizovaného Prostějova přidali fedcupová vítězka Barbora Strýcová, daviscupový reprezentant Lukáš Rosol a rakouský talent Dominic Thiem. Prostějov kraluje tenisové extralize od roku 2007 (v roce 2009 se soutěž kvůli finále Davisova poháru nehrála) a získal patnáctý titul v historii klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články