Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prostějov bez problémů obhájil titul, ve finále přehrál Přerov 5:1

Prostějov - Tenisté Prostějova vyhráli posedmé za sebou extraligu smíšených družstev. Ve finále zdolali i díky i za přispění českých jedniček Petry Kvitové a Tomáše Berdycha tým Přerova 5:1. Svého hanáckého rivala porazili favorizovaní prostějovští tenisté ve finále potřetí za sebou a celkově triumfovali v extralize počtrnácté. Vedle Kvitové a Berdycha se o titul zasloužili Tereza Smitková, Jarkko Nieminen, Norbert Gomboš a Jiří Veselý.

"Snadné to nebylo. Mohli jsme prohrát ve skupině s ČLTK, což by bylo velké překvapení, tam to rozhodoval jeden dva míče, ale to je tenis. Druhé utkání ve skupině a finále už jsme vyhráli docela hladce," řekl kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Wimbledonská vítězka Kvitová nastoupila na úvod finále proti Barboře Krejčíkové. V prvním setu sice vedla 3:0, ale sadu proti svěřenkyni Jany Novotné zachránila až ve zkrácené hře. "Začala jsem dobře, ale pak jsem trošku zvadla. Přestala jsem hrát svoji hru a začala jsem kazit. V tie-breaku to byly nervy, ale ve druhém setu jsem se uklidnila," řekla Kvitová. Druhému setu už dominovala a vyhrála jasně 6:1.

Domácí obhájce titulu dominoval i v dalších utkáních. Slovák Norbert Gomboš přehrál někdejšího vítěze juniorky na US Open Dušana Lojdu 6:4 a 6:3. Fin Jarkko Nieminen následně obrátil duel s Němcem Timem Puetzem a zvítězil 4:6, 6:0 a 6:3 a Tereza Smitková si poradila s Renatou Voráčovou 4:6, 6:4 a 6:2. Čestný bod Přerov získal kvůli zranění Jiřího Veselého, který skrečoval zápas s Rumunem Mariusem Copilem po pouhých dvou odehraných míčích.

Rozhodující bod přidal v souboji týmových jedniček Tomáš Berdych. Poprvé pod dohledem nového kouče Daniela Vallverdua zdolal Němce Jana-Lennarda Struffa 6:4, 6:2. "Na konci jsem se ptal kapitána, jestli už je konec. Říkal, že jo, tak to bylo příjemný. Snažil jsem se z toho dostat, co nejvíc to šlo, a takový zápas se hodí," řekl Berdych.

Finále tenisové extraligy družstev: Prostějov - Přerov 5:1

Kvitová - Krejčíková 7:6 (7:5), 6:1, Gomboš (SR) - Lojda 6:4, 6:3, Smitková - Voráčová 4:6, 6:4, 6:2, Nieminen (Fin.) - Pütz (Něm.) 4:6, 6:0, 6:4, Veselý - Copil (Rum.) skreč Veselý, Berdych - Struff (Něm.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články