Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Prognózy jsou pozitivní. Vondroušová by měla Wimbledon stihnout

Markéta Vondroušová, která nedohrála čtvrteční duel druhého kola turnaje v Berlíně, má lehce poraněný kyčelní kloub, její obhajobu titulu ve Wimbledonu by však zranění nemělo ohrozit. Webu iSport.cz to řekl trenér Petr Vaníček, který českou tenistku v Německu doprovázel.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

"Vypadá to, že má trošku poškozené pouzdro kyčelního kloubu. Ale není to nic zásadního. V Německu ji viděl fyzio, teď se musí chvilku počkat a v sobotu nebo v neděli půjde na magnetickou rezonanci, kde se vše ukáže," uvedl Vaníček pro iSport.cz.

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová se zranila v utkání proti Rusce Anně Kalinské. V prvním setu za stavu 5:3 na trávě podklouzla a nepříjemně spadla. Vyžádala si pauzu na ošetření a nechala si obvázat pravé stehno. Po návratu na berlínský kurt však měla viditelné potíže a za stavu 5:5 duel se slzami v očích skrečovala.

Světová šestka Vondroušová tak vynechá příští týden turnaj v německém Bad Homburgu. Třetí grandslam sezony Wimbledon od 1. července by měla stihnout. "Prognózy jsou pozitivní," doplnil Vaníček.

Zdroj
ČTK, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články