Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Proč by to nemohlo vyjít i proti Thiemovi, povzbuzuje se Cecchinato

Už nyní je jasné, že Marco Cecchinato bude hlavním překvapením French Open. Italský hráč dokázal v Paříži senzačně projít až do semifinále, na cestě přitom vyřadil takové hráče jako David Goffin či Novak Djokovič. Nyní Cecchinata čeká Dominic Thiem a nedá se říci, že by Ital postrádal sebevědomí.

Marco Cecchinato
zdroj: ČTK/AFLO/ZOPH

Cesta pětadvacetiletého rodáka z Palerma mezi poslední čtveřici je senzační. Loni prohrál na antuce v Paříži v posledním kole kvalifikace a při dosavadních čtyřech startech na grandslamových turnajích nikdy nepřešel první kolo.

Málem se záhy loučil i letos a nikdo by se nedivil. V prvním kole už prohrával s Mariusem Copilem 0:2 na sety, ale nakonec uspěl a svůj první pětisetový zápas vyhrál 10:8 v rozhodující sadě. "Od té doby se pořád zlepšuju a věřím, že můžu vyhrát i další zápas," řekl.

Zatím mu to parádně vychází. Ve třetím kole vyřadil Pabla Carreňu, v osmifinále Davida Goffina a ve čtvrtfinále šampiona z roku 2016 Novaka Djokoviče. "Těžko se mi popisují pocity, čeká mě semifinále," řekl Cecchinato.

O finále se hráč s jednoručným bekhendem utká s favoritem turnaje Thiemem a věří si i na trojnásobného semifinalistu Roland Garros. "Proč ne?" usmál se. "Porazil jsem ho ve finále na futures v Itálii. Můžu to dokázat znovu," doplnil.

"Po Roland Garros si dám odpočinek, abych si uvědomil, co se stalo a jak dál. Myslím ale, že mi to změní život," řekl Cecchinato, který se stal prvním italským semifinalistou antukového grandslamu od roku 1978, kdy uspěl Corrado Barazzutti.

Jeho nejoblíbenějším povrchem je pochopitelně antuka. Koncem dubna na ní v Budapešti získal první titul na okruhu ATP. Raketově tak stoupá žebříčkem a po Roland Garros bude muset měnit své cíle. Už nyní má jistou sedmadvacátou pozici.

Doufá, že už se také bude mluvit jen o jeho úderech, a nikoli o sázkách. V roce 2016 totiž dostal od italské federace trest na 18 měsíců za to, že si na challengeru v Maroku vsadil na vlastní zápas, další utkání a jindy údajně dával informace o zdravotním stavu jiných tenistů.

Zákaz startů mu byl snížen na rok a Italský olympijský výbor ho později zrušil kvůli nejasnostem ve vyšetřování. "Nechci o tom mluvit. Omlouvám se," řekl Cecchinato. "Chci si tady užívat nejlepší moment kariéry," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články