Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Problémy se zády se vracejí. Je to něco staženého, zablokovaného, popsal Berdych

Paříž - Tomáš Berdych podlehl ve druhém kole French Open Rusu Karenu Chačanovovi. Proti jednadvacetiletému soupeři o deset let starší Berdych neuhrál ani set. Konstatoval, že svůj vliv na výsledek měly i stále se vracející problémy se zády.

Tomáš Berdych ve druhém kole French Open
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/Petr David Josek

Oproti prvnímu pařížskému zápasu se český favorit tentokrát cítil mnohem hůř. "Nechci říct černá a bílá, ale byl to velký rozdíl. Pak je to hrozně znát. Nejsem typ, který by čekal, co soupeř, ale já jsem ten, který potřebuje diktovat tempo, který hraje razantně. To je moje hra, ale k té jsem se nedostal," řekl bývalý čtvrtý hráč světa.

Při čtrnáctém startu na Roland Garros tak jednatřicetiletý tenista potřetí vypadl ve druhém kole, naposledy se mu to stalo v roce 2008. Čtyřikrát skončil hned v prvním kole, jeho maximem v Paříži je semifinále z roku 2010.  Problémy s dolní částí zad mají tenisté často. "Dá se říct celoživotně, ale drobné bolístky má člověk pořád. Ne vždy o tom bude mluvit, protože to bychom se potom o ničem jiném nebavili. Je spíš otázka, kdy je to lepší a kdy horší," řekl Berdych.  

Právě kvůli zádům vzdal Berdych před čtyřmi lety zápas s Rafaelem Nadalem v Pekingu. V poslední době se problémy opět vracejí. "Jo, asi to je letos víc. Někdy to je lepší, někdy horší, a teď je to horší," řekl svěřenec Gorana Ivaniševiče. 

Je nám líto, video expirovalo.
Černý den českých tenistů. NA FO končí Vondroušová, Berdych i Strýcová

Plánoval, že v Praze navštíví profesora Pavla Koláře. "Abych se dal do kupy, protože když budu zdravý, tak můžu pořád hrát dobrý tenis. On mi řekne, jestli bude něco potřeba," řekl vyřazený favorit.  

Berdych stále doufá, že dodrží plán a na trávě odehraje tři turnaje včetně Wimbledonu. "Naštěstí to není styl ostré píchavé bolesti, ale omezuje mě to v pohybu. Je to jakoby něco staženého, zablokovaného," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články