Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pro Kvitovou skončila sezona, v Indian Wells vypadla s Azarenkovou

Petra Kvitová prohrála ve 3. kole v Indian Wells s Viktorií Azarenkovou z Běloruska 5:7 a 4:6. Pro dvojnásobnou českou vítězku Wimbledonu to byl poslední zápas roku. Už před turnajem oznámila, že po něm ukončí sezonu.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Kvitová zahrála 29 vítězných míčů a udělala 26 chyb. V koncovce první sady ale prohrála tři hry v řadě a nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů, aby si vynutila tie-break. Celkově proměnila jen čtyři z dvanácti šancí na zisk podání soupeřky. V utkání si nechala ošetřit stehenní sval.

Ve druhém setu otočila z 1:3 na 4:3, ale pak už nezískala ani game a prohrála za hodinu a 49 minut. "Tohle je konec (sezony) a abych řekla pravdu, tak jsem velmi ráda. Byl to vyčerpávající rok," řekla jednatřicetiletá Kvitová.

"Od té doby, co začal covid, tak je to vyčerpávající pro všechny. A moje tělo to nesnáší moc dobře. Proto končím sezonu už teď, abych měla pár týdnů navíc na oddych a vyléčení všech bolístek," uvedla tenistka.

Aktuální světová jedenáctka získala letos v Dauhá 28. titul v kariéře, ještě dvakrát došla do semifinále (v Bad Honburgu a v Ostravě), ale na grandslamech i kvůli zranění nepřešla přes třetí kolo.

"Měla jsem lepší sezony, než byla tahle. To se stává, už jsem měla podobné roky a není to konec světa. Vyhrála jsem jeden turnaj, což je vždycky highlight roku," řekla Kvitová.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka, který je i jejím partnerem, ale věří, že má ještě v dalších letech co nabídnout.

"Pořád mám v sobě touhu a chuť, což je důležité, zvláště v tomhle věku. Bez ohně uvnitř bych už nemohla hrát. Ale pořád tam je, to je krásné," uvedla.

Ve čtyřhře jsou Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále. Nasazené jedničky porazily ve 2. kole norsko-běloruský pár Ulrikke Eikeriová, Aljaksandra Sasnovičová 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články