Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Přesune se Czech Open v Prostějově po vzoru Roland Garros? Přelom září a října je ve hře

Tradiční challenger v Prostějově by se i v letošním roce mohl hrát ve druhém týdnu Roland Garros. Pořadatelé Czech Open jednají o novém termínu na přelomu září a října, kdy se má antukový grandslam letos netradičně hrát.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Tenisová sezona je aktuálně kvůli pandemii koronaviru zastavena do 7. června, což je den, kdy se původně mělo hrát finále Czech Open.

Francouzská federace už kvůli vynucené pauze vrchol antukové sezony přesunula na termín 20. září až 4. října. Pořadatelé prostějovského challengeru jednají s vedením ATP o možnosti pořádat turnaj ve druhém týdnu Roland Garros, a to od 27. září do 4. října.

"Chceme udržet tradici," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Turnaj aktuálně dotovaný částkou 100 tisíc eur se hraje během druhého týdne pařížského grandslamu dlouhodobě a často na Hanou přijížděli tenisté, kteří na Roland Garros vypadli během prvního týdne.

"Naším cílem je turnaj uspořádat, ale záleží na okolnostech a celosvětové situaci. Dali jsme vedení ATP na vědomí, že areál máme připravený. Když dají týden dopředu vědět, jsme schopni akci uspořádat," konstatovala Černošková.

V původním termínu se neuskuteční ani ostravský challenger Prosperita Open, který se měl konat na přelomu dubna a května s dotací 46 600 eur. "Je ve hře přesun. Nemáme to úplně uzavřené, ale je to daleko a nejisté," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Kvůli koronaviru byl už v Česku zrušen turnaj okruhu WTA Prague Open ve Stromovce, jenž měl termín na přelomu dubna a května. Hrát se nebude ani na pražské Štvanici, kde se měly v týdnu po ostravském turnaji hrát challenger mužů a turnaj ITF žen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články