Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapivou cestu turnajem v Gstaadu pokazil Hanfmannovi ve finále Fognini

Gstaad (Švýcarsko) / Nan-čchang (Čína) / Hamburk – Němec Yannick Hanfmann své senzační tažení turnajem v Gstaadu z kvalifikace k zisku titulu nedovedl. Ve finále 170. hráč světa podlehl Italovi Fabiu Fogninimu 4:6 a 5:7. Po životním úspěchu Hanfmann, který hrál hlavní soutěž na turnaji ATP teprve potřetí, poskočí ve světovém žebříčku o více než 40 míst.

Fabio Fognini
zdroj: ČTK/AP

Pětadvacetiletý Hanfmann, který odmala trpí nedoslýchavostí, v Gstaadu vyřadil senzačně turnajovou trojku Španěla Feliciana Lópeze a poradil si i s dalšími nasazenými hráči Portugalcem Joaem Sousou a Nizozemcem Robinem Haasem. Na Fogniniho už ale nestačil. Třicetiletý Ital získal pátý titul v kariéře, na který čekal rok. Všechny své triumfy na ATP Tour nasbíral na antuce.

Turnaj v Nan-čchangu vyhrála domácí Pcheng Šuaj

Druhý ročník turnaje WTA Tour v Nan-čchangu vyhrála domácí čínská tenistka Pcheng Šuaj. Druhá nasazená hráčka porazila ve finále 6:3, 6:2 Japonku Nao Hibinovou a získala druhý titul v kariéře.

Jednatřicetiletá elitní deblistka Pcheng Šuaj vyhrála v Nan-čchangu podruhé, při jejím triumfu před třemi lety byl však turnaj ještě zařazen do nižší kategorie. Přemožitelka Terezy Martincové z druhého kola hrála od roku 2006 své deváté finále v kariéře, dosud jedinkrát uspěla teprve loni v Tchien-ťinu.

Je nám líto, video expirovalo.
V Gstaadu triumfoval Fognini, v Hamburku Leonardo Mayer

Bývalá deblová světová jednička Pcheng Šuaj byla v úvodu sezony partnerkou Andrey Hlaváčkové, s níž mimo jiné postoupila do finále Australian Open. Pak se ale zkušená Číňanka rozhodla více soustředit na dvouhru a česká tenistka si našla novou spoluhráčku Timeu Babosovou z Maďarska.

Finálový souboj Mayerů v Hamburku vyhrál Argentinec Leonardo

Finálový zápas tenistů se shodným příjmením Mayer vyhrál v Hamburku Argentinec Leonardo, jenž porazil 6:4, 4:6, 6:3 domácího Němce Floriana. Třicetiletý outsider získal druhý titul v kariéře, přičemž navázal na triumf z roku 2014 právě z Hamburku.

Argentinec Mayer dotáhl až k celkovému triumfu svou překvapivou pouť hlavní soutěží, do které se dostal po neúspěchu v kvalifikaci až jako "lucky loser". Rodák z Corrientes, jemuž patří ve světovém žebříčku 138. místo, porazil v prvním kole turnajovou jedničku Alberta Ramose ze Španělska a ve čtvrtfinále i Čecha Jiřího Veselého. O tři roky starší Florian Mayer nevyužil šanci stát se prvním domácím vítězem v Hamburku od roku 1993, kdy se to povedlo současnému turnajovému řediteli Michaelu Stichovi.

Výsledky tenisových turnajů

Nan-čchang, dvouhra - finále: Pcheng Šuaj (2-Čína) - Hibinová (Jap.) 6:3, 6:2.

Gstaad, dvouhra - finále: Fognini (4-It.) - Hanfmann (Něm.) 6:4, 7:5.

Hamburk, dvouhra - finále: L. Mayer (Arg.) - F. Mayer (Něm.) 6:4, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články