Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Překvapení na US Open: Dvojku Radwaňskou vyřadila Vinciová, končí i Williamsovy

New York – Překvapení se zrodilo v utkání mezi turnajovou dvojkou Agnieszkou Radwaňskou a Robertou Vinciovou. Italské tenistce se vyplatila odvážná útočná hra a Radwaňskou vyřadila po setech 6:1 a 6:4. Vinciová tak vylepšila své dosavadní maximum na grandslamech a ve čtvrtfinále se střetne se svou krajankou Sarou Erraniovou, se kterou v současnosti tvoří nejlepší deblový pár. Mezi muži nezaváhal olympijský vítěz Andy Murray, končí naopak zlaté medailistky z londýnské čtyřhry sestry Williamsovy.

Vítězná Italka Vinciová
zdroj: Isifa/EPA

Agnieszku Radwaňskou porazila Italka poprvé po čtyřech předchozích prohrách. Proti polské favoritce hrála Vinciová odvážně a v utkání nastřílela 29 vítězných míčů a udělala jen čtyři nevynucené chyby z bekhendu. "Ona hraje hodně nepříjemný tenis, mění rytmus, hraje hodně čopů, zkracuje hru, chodí k síti, takže nikdy nevíte, co přijde," ocenila letošní wimbledonská finalistka Radwaňská hru Vinciové.

Italce vycházel vedle bekhendového čopu i přechod k síti. Úspěšně využívala svých zkušeností z volejů ze čtyřhry. "To Agnieszce dělalo velký problém, jej prohozy nebyly moc dobré a to mi nejspíše pomohlo postoupit," řekla.

V deblu spolu, v singlu proti sobě

Devětadvacetiletá Vinciová se ve dvouhře dostala mezi osm nejlepších na grandslamu poprvé v kariéře a vylepšila si své maximum, kterým bylo osmifinále z letošního Wimbledonu. Ve čtvrtfinále čeká Vinciovou její krajanka a deblová partnerka, Sara Erraniová, se kterou se v New Yorku probojovala do čtvrtfinále čtyřhry. "Je skvělé, že proti sobě nastoupíme ve čtvrtfinále dvouhry, jsme kamarádky a jedna Italka má jisté semifinále," řekla Vinciová.

Ve dvouhře mužů zvládl Brit Andy Murray nepříjemný test. Olympijský vítěz porazil v osmifinále Kanaďana Milose Raonice jasně 6:4, 6:4 a 6:2. "Dařilo se mi skvěle prohazovat, což bylo hodně důležité. On má drtivý servis a někdy se člověku nedaří ho returnovat, ale tentokrát jsem to trefoval dobře," řekl třetí nasazený Murray.

Sestry Williamsovy na US Open dohrály
zdroj: ČTK/AP

Olympijský vítěz z Londýna zápas vyhrál po dvou hodinách a stihl se dostat do šaten před deštěm, který se na New York blížil. "Jsem rád, že jsem to stihl a nenatahovalo se to," řekl Murray. Jeho příštím soupeřem bude chorvatský tenista Marin Čilič, který zastavil překvapení turnaje Martina Kližana a Slováka vyřadil po setech 7:5, 6:4 a 6:0.

Olympijské vítězky dohrály

To, co se letos dvakrát nepovedlo Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou, dokázaly na US Open ruské tenistky Naděžda Petrovová s Marií Kirilenkovou. Porazily sestry Serenu a Venus Williamsovy. Zatímco český deblový pár podlehl Williamsovým ve finále Wimbledonu i olympijského turnaje, Petrovová s Kirilenkovou americký pár na cestě do čtvrtfinále grandslamu vyřadily po setech 6:1 a 6:4.

"Je to úžasný pocit. A pro nás moc cenné vítězství," řekla Kirilenková. S Petrovovou připravily Williamsovým vůbec první letošní porážku a také jim sebraly šanci získat už 14. grandslamový titul v deblu. Jen domácí US Open vyhrály dvakrát, pětkrát pak Wimbledon, čtyřikrát Australian Open a dvakrát Roland Garros. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články