Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pražský turnaj WTA přišel po Šafářové i o Vondroušovou

Zdravotní stav nepustil do hry Lucii Šafářovou a kvůli zranění se nyní z J&T Banka Prague Open odhlásila i Markéta Vondroušová. Vondroušová měla hrát v prvním kole ve Stromovce s obhájkyní titulu Němkou Monou Barthelovou. Den před startem hlavní soutěže ale pořadatelé uvedli, že odstoupila.  

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP autor: John Raoux

Aktuálně 73. hráčka světa Vondroušová má zraněnou nohu, kvůli které nedohrála ve Stuttgartu nadějně rozehraný zápas 2. kola s třetí nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Osmnáctiletá naděje nově vedená trenérem Martinem Fassatim předtím v Německu absolvovala tři náročné třísetové zápasy v kvalifikaci a první kolo.

V hlavní soutěži pražského turnaje se měla Vondroušová představit potřetí. Loni a předloni shodně vypadla ve druhém kole.

Hlavní soutěž začne v pondělí a z Češek se představí osmá nasazená Kateřina Siniaková proti Němce Andree Petkovicové. Souboj sester Plíškových nebo zápasy Petry Kvitové či Barbory Strýcové jsou na programu v úterý.

Dvě české hráčky mají šanci postoupit z kvalifikace. Do třetího kola, které se hraje v pondělí od 11:00, postoupily Tereza Martincová a Anastasia Zarycká.

Je nám líto, video expirovalo.
Martincová se v kvalifikaci J&T Banka Prague Open probila do 3. kola

Zápas Terezy Martincové proti 171. hráčce žebříčku WTA Italce Kiezaové byl vyrovnaný. První set rozhodl brejk za stavu 5:5, kdy se Martincová dostala do vedení a první set doservírovala. Vstup do setu druhého byl horší a Češka rychle prohrávala 3:1

"Pomohlo mi, že za mnou přišel trenér, to mě uklidnilo a věděla jsem, že jsem lepší hráčka," řekla Češka po zápase. To také potvrdila a celý zápas po skvělém obratu vyhrála 7:5 a 6:3.

Postup Martincové nenapodobila Barbora Štefková, která prohrála s Antonii Lotnerovou z Německa 2:6 a 0:6.

 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články