Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prague Open přerušil déšť, ve druhém kole je zatím pouze Bouchardová

V české metropoli byl zahájen druhý podnik WTA po koronavirové pauze, ale dvakrát ho po prvním utkání úvodního kola zastavila bouřka. Zápasy Kristýny Plíškové s Lindou Fruhvirtovou i deblový souboj Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou proti páru Friedsamová – Paarová se tak budou dohrávat v úterý. Přímé přenosy z Prague Open sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Do druhého kola proto zatím postoupila jen někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová.

Šestadvacetiletá Kanaďanka se aktuálně pohybuje až ve čtvrté stovce světového žebříčku a startuje na divokou kartu, ale na stromovské antuce porazila před prázdnými tribunami 6:0, 6:3 osmou nasazenou Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska.

Z výkonu byla rodačka z Montrealu příjemně překvapena. "Hrála jsem lépe, než jsem čekala. Cením si toho, jak jsem zůstala celou dobu koncentrovaná," pochvalovala si Bouchardová, která před turnajem netušila, co od sebe očekávat. "Nehrála jsem opravdový zápas od ledna. Jen pár exhibic, ale to je jiné. I když myslím, že mi dnes pomohly," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
V Praze začal Prague Open, jako první postoupila Bouchardová

Vzájemný zápas prvního kola dvouhry turnaje s dotací 225 500 dolarů rozehrály Kristýna Plíšková a Linda Fruhvirtová, ale jejich duel ve čtvrtém gemu za stavu 2:1 s brejkem pro Plíškovou přerušila bouřka. Na kurt se vrátily, ale stihly odehrát jen dva gemy a od skóre 3:2 se duel bude dohrávat další den.

Rozjetý zápas nedokončily ani turnajové jedničky ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. S německo-rumunským párem Anna-Lena Friedsamová, Laura Ioana Paarová hrají 1:1 na sety a rozhodující super tie-break se bude rovněž dohrávat v úterý.

Kvůli bolesti zubů odstoupila těsně před začátkem Prague Open nasazená čtyřka Dajana Jastremská z Ruska.

Pondělní program singlu:

Centrální dvorec (začátek 12:45): 
Kuděrmětovová (8-Rus.) - Bouchardová (Kan.) 0:6, 3:6
Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR)
Paoliniová (It.) - Mertensová (3-Belg.).

Úterní program (začátky 10:00):

Centrální dvorec: Martičová (2-Chorv.) - Gračevová (Rus.), dohrávka Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR) 3:2, Halepová (1-Rum.) - Hercogová (Slovin.), Strýcová (7-ČR) - Sorribesová (Šp.), Siniaková (ČR) - Zidanšeková (Slovin.).

Kurt č. 10: Paoliniová (It.) - Mertensová (3-Belg.), Krejčíková (ČR) - Tigová (Rum.), Giorgiová (It.) - hráčka z kvalifikace, Bogdanová (Rum.) - hráčka z kvalifikace, Siegemundová (Něm.) - hráčka z kvalifikace.

Kurt č. 8: Sevastovová (Lot.) - Beguová (Rum.), Rusová (Niz.) - Pavljučenkovová (6-Rus.), Alexandrovová (5-Rus.) - hráčka z kvalifikace, hráčka z kvalifikace - hráčka z kvalifikace, Bolsovová (Šp.) - Ferroová (Fr.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články