Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prague Open láká na české tenistky i kvalitní světové hráčky. Sestini Hlaváčková se bude loučit

Hlavními taháky tenisového Prague Open budou světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska, úřadující šampionka Barbora Krejčíková nebo Andrea Sestini Hlaváčková, která se definitivně rozloučí s kariérou. Turnaj, jenž je už poosmé součástí okruhu WTA, se hraje na tvrdém povrchu v areálu pražské Sparty ve Stromovce od 25. do 31. července a po dvou letech navíc i před fanoušky. Přímé přenosy nabídne ČT sport a ČT sport Plus od 10:50, finále v neděli 31.7. pak od 13:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Za týden začíná Prague Open i se čtvrtfinalistkou z Wimbledonu Bouzkovou

"Kapacita tribun je přibližně 2200 osob a jsem rád, že se po dvou covidových letech diváci v Praze mohou přijít podívat na světový ženský tenis," řekl ředitel turnaje Miroslav Malý s tím, že ve vedlejším areálu Tatranu bude připravena tribuna pro dalších 500 fanoušků. Dotace turnaje činí 251 750 dolarů.

Nejvýše postavenou Češkou bude úřadující šampionka a devatenáctá hráčka světa Krejčíková. Přihlášená je i čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Marie Bouzková nebo Tereza Martincová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová se musela odhlásit, protože si stále léčí poraněné zápěstí. Svou účast odřekla pro nemoc také Karolína Muchová.

Sedmičlenné české zastoupení v hlavní soutěži doplní díky divokým kartám juniorské vítězky Roland Garros Linda Nosková a Lucie Havlíčková. O víkendu se probojovala také Dominika Šálková s Barborou Palicovou. 

Hlavní hvězdou bude druhá hráčka světa a loňská finalistka Turnaje mistryň Kontaveitová. Pozornost bude poutat i olympijská vítězka z Tokia a světová třináctka Belinda Bencicová ze Švýcarska nebo nedávná wimbledonská přemožitelka světové jedničky Polky Igy Šwiatekové Francouzka Alizé Cornetová.

"Na turnaj se už moc těším. Jak Kontaveitová, tak Bencicová jsou velice kvalitní hráčky. Turnaj má silné obsazení a zaslouží si to," řekla Bouzková.

Ještě jednou H+H

Rozlučku s kariérou před vlastními fanoušky si naplánovala Sestini Hlaváčková. Pětatřicetiletá rodačka z Plzně přerušila před více než třemi lety kariéru kvůli mateřství a vrátí se jen na tento turnaj, kde si zahraje čtyřhru po boku své bývalé parťačky Lucie Hradecké. Právě s Hradeckou získala Hlaváčková řadu úspěchů. Jako populární duo H+H vyhrály čtyřhru ve Wimbledonu, na US Open nebo získaly olympijské stříbro z Londýna. Právě od tohoto úspěchu uplyne v srpnu deset let.

Bývalá světová trojka v deblu Hlaváčková vyhrála také dvakrát Fed Cup, Turnaj mistryň nebo triumfovala na US Open ve smíšené čtyřhře. Celkem získala na okruhu WTA 27 deblových titulů. "Nevím, jak dlouho s Luckou v soutěži vydržíme, ale jsem ráda, že organizátoři připravili nasazení našeho prvního zápasu na úvod turnaje na centrální dvorec. Oficiální rozloučení pak bude bez ohledu na naše výsledky v sobotu odpoledne po semifinálových zápasech na centru," uvedla Sestini Hlaváčková, která může startovat i díky dříve zmraženému žebříčku.

Vstupenky jsou k dispozici v síti TicketPortal. Zápasy od pondělí do pátku stojí 200 korun a fanoušci budou moci volně přecházet po všech tribunách. Pro sobotní semifinále a nedělní finále jsou k dispozici lístky za 300 korun a pouze na konkrétní místo. Pro diváky bude zajištěn i speciální autobusový spoj ze stanice metra Nádraží Holešovice. Začátky hracích dnů jsou s výjimkou finále v 11:00, v neděli se začne hrát ve 13:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články