Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Povedený start v Indian Wells. Kristýna Plíšková vyřadila Mattekovou-Sandsovou

Indian Wells - Kristýna Plíšková vstoupila do turnaje v Indian Wells suverénní výhrou nad Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Vítězku čtyřhry na Australian Open, jež ve dvouhře startuje na divokou kartu, v 1. kole porazila 6:0, 6:3.

Kristýna Plíšková přijímá gratulaci od Mattekové-Sandsové
zdroj: ČTK/AP

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové hraje na turnaji v Indian Wells, který je někdy nazýván pátým grandslamem, poprvé v kariéře přímo v hlavní soutěži a poprvé v ní také uspěla. Vloni po postupu z kvalifikace v 1. kole ztroskotala, tentokrát ale nezaváhala. První set vyhrála nad deblovou partnerkou Lucie Šafářové bez ztráty gamu za 25 minut, ve druhé sadě získala podání soupeřky dvakrát a po hodině a deseti minutách proměnila první mečbol.

Jen dvě hry ztratila v úvodním utkání Mónica Puigová z Portorika. Olympijská vítězka z Ria de Janeiro porazila domácí Danielle Colinsovou 6:0, 6:2 a ve druhém kole se utká s třetí nasazenou Karolínou Plíškovou, která v pavouku zaujala místo po odhlášené jedničce Sereně Williamsové. "Není to pro mne velká změna. Počítala jsem s těžkou soupeřkou, pokud se dostanu do druhého kola, a těžkou soupeřku taky budu mít," konstatovala Puigová, jež všechny tři předchozí duely s Plíškovou prohrála.

Kristýna Plíšková se o postup do 3. kola utká s Darjou Kasatkinovou z Ruska. Sedmnáctou nasazenou Barboru Strýcovou, která měla v úvodním kole stejně jako Karolína Plíšková volný los, čeká Sara Erraniová. Vzájemnou bilanci vede Italka 7:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články