Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Potřebovala bych asi menší turnaj, řekla Šafářová po páté porážce v řadě

Singapur - Lucie Šafářová popáté v řadě prohrála. Na Turnaji mistryň nestačila přes solidní výkon na Španělku Garbiňe Muguruzaovou a doufá, že černou sérii brzy přeruší. Zítra od 6:00 SEČ hraje Šafářová čtyřhru. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Lucie Šafářová na Turnaji mistryň
zdroj: Reuters

"Na jednu stranu to je hrozně těžký, protože to je několikátá prohra za sebou, ale na druhou stranu nehraju špatně. Musím zůstat pozitivní, protože někdy se to zlomit musí," řekla Šafářová po porážce 3:6 a 6:7 se světovou trojkou Muguruzaovou.

Šafářová naposledy vyhrála zápas v semifinále v New Havenu koncem srpna. Ve finále podlehla Petře Kvitové, pak prohrála v 1. kole na US Open, měsíc byla nemocná a po návratu prohrála v Linci i v Moskvě první duely. "Hraju s hráčkami, které jsou v laufu nebo nejlepší na světě. Potřebovala bych asi menší turnaj, trošku se rozehrát a víc se do toho dostat," uvažovala.

V souboji s Muguruzaovou, kterou porazila ve čtvrtfinále French Open, čelila tvrdým ranám dvaadvacetileté hvězdy. "Čekala jsem, že bude hrát výborně a půjde do toho, ale v určitých momentech bylo těžké se s tím přímo na kurtu poprat," řekla a dodala: "Ale neměla to se mnou vůbec jednoduché, donutila jsem ji bojovat."

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová po duelu s Muguruzaovou: Největší rozdíl byl na servisu

Po prohrané první sadě přišel Šafářové k lavičce poradit její kanadský kouč Rob Steckley. "Jenom mě upozorňoval na maličkosti, kterých se mám držet," řekla Šafářová. "Plán byl do toho jít, musela jsem jít víc na riziko. Takové hráčce se to nedá jenom držet ve hře, protože ona pak okamžitě převezme ofenzivu."

Rozhodujícím prvkem hry bylo podle Šafářové podání. "Ona v klíčových momentech zaservírovala výborně, mě servis moc nepodržel," přiznala česká hráčka. "Servis bych do příštího zápasu měla zlepšit," dodala.

Nabitý program

Nad porážkou nemá osmadvacetiletá Šafářová čas dlouho přemýšlet. V úterý ji čeká další zápas čtyřhry a ve středu dvouhry. Vzhledem k systému turnaje ve skupinách má stále ještě šanci na postup do semifinále. "Měla jsem asi uhrát aspoň set," věděla, že do konečného účtování se hodí každý bod. "Uvidíme, jak se to vyvine. Bylo by fajn si odvézt nějaké vítězství. Práce tady bude ještě dost," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články