Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslední Čech na challengeru v Ostravě vypadl. Štěpánka vyřadil Kuzněcov

Ostrava – Začal výborně a svému soupeři v úvodní sadě dovolil uhrát pouze jediný gem. Skvěle rozehrané čtvrtfinále na challengeru v Ostravě však Radek Štěpánek do vítězného konce nedotáhl. Rus Andrej Kuzněcov totiž proti největšímu favoritovi turnaje předvedl velký obrat a po setech 1:6, 6:4 a 7:6 postoupil mezi nejlepší čtyři.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Po Štěpánkově vyřazení nezbyl v pavouku dvouhry žádný český tenista.

Pětatřicetiletý Štěpánek se rozhodl přijmout divokou kartu od pořadatelů teprve minulý pátek a od startu v Ostravě si sliboval dobrou přípravu na antukové Roland Garros. Pozici nejvýše nasazeného hráče však 41. tenista světového žebříčku nenaplnil a po dvouapůlhodinové bitvě se s turnajem rozloučil. Tie-break rozhodujícího setu vyhrál Kuzněcov 12:10.

Dvojnásobného vítěze Davisova poháru navíc ve zkrácené hře potkala nepříjemnost, když si za stavu 3:3 ve snaze dostihnout míček v pádu sedřel kůži na koleně. Štěpánek si s bolestivým výrazem v obličeji musel vyžádat tříminutovou přestávku na ošetření. "Nemyslím, že by pak to koleno bylo limitující, ale během té pauzy jsem ztuhl, což bylo horší," řekl po utkání Štěpánek.

Držitel dvou grandslamových titulů ze čtyřhry více litoval toho, že v třetím setu nevyužil za stavu 5:4 svého podání na vítězství. "Servis mi bohužel ve třetím setu odešel, vůbec jsem si jím nepomohl. Nemuselo to ani dojít do tie-breaku, ale svoje šance jsem nevyužil. Je třeba sportovně pogratulovat soupeři k výkonu a k výhře," řekl Štěpánek.

Česká tenisová dvojka si ale jinak účast na challengeru v Komenského sadech pochvalovala. "Už jsem říkal, že do každého turnaje jdu s tím, že ho chci vyhrát. To se tady nepodařilo, ale mohl jsem odehrát tři zápasy na antuce, na které jsem letos zatím moc nehrál. Atmosféra byla výborná, lidi chodili fandit, bylo to pozitivní," řekl Štěpánek.

Přestože se v příštím týdnu chystal jen trénovat, náladu mu po prohraném utkání s Kuzněcovem vylepšila zpráva o zařazení na turnaj ATP v Madridu. "Dneska jsem se dozvěděl, že jsem se dostal do Madridu. Pak mě čeká Řím," dodal Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Štěpánek v ostravském challengeru skončil ve čtvrtfinále

Tenisový challenger Prosperita Open v Ostravě:

Dvouhra  čtvrtfinále:

Kuzněcov (8-Rus.)  Štěpánek (1-ČR) 1:6, 6:4, 7:6 (12:10), Haider-Maurer (5-Rak.)  Robert (2-Fr.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články