Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Po titulu vystřízlivění. Muchová končí v Pekingu hned na úvod, Siniaková jde dál

Zatímco v jihokorejském Soulu si dokráčela až pro titul, na dalším asijském turnaji to už bylo výrazně horší. Karolína Muchová vypadla na turnaji v Pekingu hned v prvním kole. Vítěznou jízdu české hráčky ukončila jedenáctá nasazená Američanka Madison Keysová, která v čínské metropoli vyhrála za hodinu a 40 minut 6:4, 7:6. Do osmifinále naopak hladce prošla Kateřina Siniaková, jež přemožitelku Karolíny Pliškové Jelenu Ostapenkovou porazila 6:2, 6:1.

Karolína Plíšková na turnaji pokračuje ve čtyřhře, v níž spolu s dvojčetem Kristýnou postoupily do čtvrtfinále. Sesterská dvojice ve druhém kole vyřadila sedmý nasazený australsko-čínský pár Samantha Stosurová, Čang Šuaj 6:1, 7:5.

Siniaková, jež v Pekingu obhajuje loňskou čtvrtfinálovou účast, nedala na divokou kartu startující Ostapenkové šanci. V úvodním setu ztratila při svém podání jen šest fiftýnů, ve druhém ještě o dva méně. Za celý zápas nemusela čelit jedinému brejkbolu, sama naopak vítězce Roland Garros z roku 2017 sebrala podání pětkrát.

Muchová vstoupila do zápasu s Keysovou lépe a v úvodním gamu sebrala soupeřce podání, náskok však v zisk prvního setu neproměnila. V jeho závěru sama přišla dvakrát o servis a Američanka šla do vedení.

Ani ve druhé sadě Muchová nevyužila výhodu prvního brejku. Ujala se sice vedení 3:2, Keysová ale dokázala odpovědět a po sérii prolomených servisů na obou stranách nakonec rozhodla v tie-breaku.

Vítězný návrat na okruh WTA po senzačním triumfu na US Open oslavila v Pekingu Bianca Andreescuová. Devatenáctiletá kanadská reprezentantka zdolala v prvním utkání po zisku premiérového grandslamového titulu v 1. kole Aliaksandru Sasnovičovou z Běloruska 6:2, 2:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články