Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Po roce opět proti sobě. Berdych zahajuje Turnaj mistrů s Wawrinkou

Londýn – Po roce se opět postaví proti sobě. Na stejném místě a ve stejné fázi turnaje. Tomáš Berdych znovu zahajuje Turnaj mistrů soubojem se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Český tenista loni na svého soupeře nestačil a bude mu tak chtít mu porážku vrátit. Zároveň se pokusí při své páté účasti zahajovací zápas ve skupině vyhrát. Textový on-line přenos sledujte od 15:00 na našem webu.

Tomáš Berdych si podává ruku se Stanislasem Wawrinkou
zdroj: AP autor: Sang Tan

S Wawrinkou má Berdych negativní bilanci 5:9. Naposledy ho porazil loni v únoru v Davisově poháru, od té doby s ním čtyřikrát prohrál. Kromě Turnaje mistrů také letos v semifinále na Australian Open. "Bylo by hezké mu ty porážky teď vrátit," řekl Berdych.

Šanci by měl mít, alespoň podle podzimních výsledků. Český tenista vyhrál turnaj ve Stockholmu a v Pekingu podlehl až ve finále. Zato Wawrinka po US Open vyhrál jen dva zápasy. "To není známka toho, že je v nějaké formě. Ovládl na začátku roku obrovské turnaje, ale pak sezonu moc vyrovnanou neměl. Je to ovšem hráč, který velké zápasy dokáže vyhrávat," upozornil Berdych.

Sedmý hráč světa má z předešlých čtyř účastí na Turnaji mistrů bilanci 5:8 a jen před třemi lety postoupil ze skupiny do semifinále. Letos má ve skupině ještě prvního hráče světa a obhájce titulu Srba Novaka Djokoviče a Chorvata Marina Čiliče.

Podle Berdycha je Djokovič, který ho ve finále v Pekingu smetl 6:0, 6:2, jasným favoritem skupiny. "Jeho účast v naší skupině znamená, že jedno místo v semifinále je prakticky obsazené a hrajeme o to další," mínil Berdych. "Já se soustředím na svůj první zápas a zkusím postup vybojovat."

Častějším prvkem v jeho hře, který by mohl uplatnit v londýnské O2 areně, je i bekhendový čop. Ten hraje nyní častěji, než bývalo zvykem. "Je to určitá změna. Cítím se v tom dobře, věřím si na něj a funguje to. To je velké plus."

Turnaj mistrů je unikátní hráčským složením, ale i atmosférou a nasvícením kurtu. Hráči jsou při zápasech jako herci na scéně. "Je to dobře zvládnuté, skvělé. Je to vyvrcholení sezony, mělo by to tak být, na tohle místo se to hodí. Určitě je ale rozdíl, když tam člověk jede poprvé nebo popáté. Už je to pro něj všednější," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články