Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Po prvním dnu mají k trofeji pro vítězky Fed Cupu stejně blízko Australanky i Francouzky

Po prvním dni je stav finále Fed Cup mezi Austrálií a Francií nerozhodný 1:1. Nejdříve domácí Ajla Tomljanovicová prohrála v horkém dni v Perthu s Kristinou Mladenovicovou jasně 1:6, 1:6 a poté srovnala Ashleigh Bartyová. Světová jednička deklasovala Caroline Garciaovou.

Nedělní program začne soubojem Bartyové s Mladenovicovou, po nich by měly hrát Tomljanovicová s Garciaovou. Případně finálový duel rozhodne čtyřhra.

Australská kapitánka Alicia Moliková dala na pozici dvojky před zkušenou pětatřicetiletou Sam Stosurovou přednost Tomljanovicové a chorvatské rodačce se pod tlakem nedařilo. Udělala sedm dvojchyb a agresivně returnující Mladenovicové, která se tradičně opírala o forhend, podlehla za hodinu a dvanáct minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Fed Cupu je po prvním dnu vyrovnané

"Miluju tuhle soutěž a čím je větší tlak, tím je to lepší," řekla Mladenovicová, světová čtyřicítka dvouhry a dvojka deblového žebříčku. "Přišla jsem na kurt s jednoduchou taktikou – vyhrát. Byla jsem v zóně a odehrála perfektní zápas," dodala.

Druhý singl netrval ani hodinu a důvod k nadšení mělo na zaplněných tribunách australské publikum. Vítězka Turnaje mistryň Bartyová hrála nekompromisně a něžnost Garciaové ukázala až při polibku u sítě po mečbolu.

"Dokonalejší zápas jsem nemohla odehrát," řekla Bartyová, která ve Fed Cupu vyhrála patnáctý zápas v řadě. "Tohle byl snad můj nejlepší zápas v životě. A odehrála jsem ho na tomhle místě, což je neuvěřitelně nádherné," uvedla.

Loni se z titulu radovaly české tenistky a o jejich nástupkyních se rozhodne v neděli. Austrálie čeká na zisk Fed Cupu 45 let, Francie by triumfovala po 16 letech.

Finále tenisového Fed Cupu v Perthu (tvrdý povrch):

Austrálie - Francie 1:1 po prvním dnu

Tomljanovicová - Mladenovicová 1:6, 1:6, Bartyová - Garciaová 6:0, 6:0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články