Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Po obhajobě hattrick? Necháme to osudu, říká Berdych

Bělehrad – Další skvělý daviscupový rok skončil. A co dál? Může přijít třetí triumf v řadě? Bezprostředně po vítězném finále v Srbsku o završení hattricku nechtěli Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem mluvit. Navíc los může být velice ošemetný.

Berdych se Štěpánkem slaví vítězství ve čtyřhře
zdroj: imago sportfotodienst

Už krátce po obhajobě titulu se vkrádaly na mysl myšlenky o vítězném hattricku. "Necháme to odpočívat a teď si užijeme, co se nám povedlo," řekl Štěpánek a Berdych doplnil: "Lidí na Titanicu se také ptali, co budou dělat v New Yorku. Přemýšlím o volnu a dát se do pořádku po šíleně dlouhé a náročné sezoně. Necháme to osudu."

"Hattrick určitě láká, žádná země to v historii Světové skupiny nedokázala " řekl kapitán Jaroslav Navrátil. "Myslím ale, že i dvě výhry v Davis Cupu jsou úplná bomba, to je fantastický!" jásal.

Triumf v Srbsku sledoval Navrátil kvůli nemoci jen doma u televize. "Klukům jsem držel palce, podali všechny tři dny vynikající výkon," pochválil Navrátil. "Dal jsem si na oslavu skleničku šampaňského, jinak mám alkohol zakázaný," prozradil a byl rád, že rekonvalescence po plicní embolii probíhá dobře.

Sport
zdroj: ČT4

Navrátil byl hrdý na celý tým, ale vyzdvihl především Berdycha se Štěpánkem, kteří stojí za úspěchy českých tenistů v posledních pěti letech. "Doufám, že to pomůže malým dětem, mládeží. Berdych se Štěpánkem jsou příkladem hodným vzoru," řekl.

Navrátil varuje před losem

V prvním kole sice čeká české tenisty slabší Nizozemsko, ale pak nejspíš poletí do Kanady, kterou vede Miloš Raonic. "A pak bychom hráli teoreticky ve Španělsku, přičemž se vrací Rafa Nadal a na antuce to je nejtěžší los, co může být, ale nechci předbíhat," konstatoval Navrátil.

Otázkou bude, jak dlouho se budou Berdych se Štěpánkem v týmu potkávat. U hráčů světové desítky, jakým je poslední čtyři roky Berdych, je běžné, že nějaký rok Davis Cup vynechají a soustředí se na individuální kariéru. Světové sedmičce ve sbírce velký titul chybí a nebylo by divné, kdyby brzy Davis Cup nehrál. "Teď se těším na dovolenou," reagoval Berdych na otázku, jestli má první kolo 2014 v kalendáři.

Příští rok ve stejné sestavě? Černošek doufá, že ano

Smlouvy s tenisty uzavírá manažer Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která daviscupový tým marketingově zastupuje. "Já věřím, že je udržím, ale nebude to lehké. Udělám vše pro to, abychom proti Nizozemsku hráli ve stejné sestavě, a myslím, že se mi to podaří," řekl Černošek směrem k utkání v Ostravě.

S Berdychem a Štěpánkem o příštím roce mluvil po semifinálové výhře nad Argentinou i Navrátil. "Tak jsme říkali, že chceme hrát příští rok, což je podstatné, a doufám, že se nic nestane, že se opět sejdeme," přál si Navrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články