Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po Kvitové i Muchová. Z Prague Open se odhlásila pro nemoc

Karolína Muchová je další tenistkou, která se po Petře Kvitové odhlásila z účasti na Prague Open. Finalistka z roku 2019 se omluvila kvůli nemoci. První v hlavní soutěži, která startuje v pondělí, se představí Marie Bouzková, jež vyzve Rakušanku Sinju Krausovou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na Prague Open se představí sedm českých hráček

Do hlavní soutěže turnaje WTA zasáhne celkem sedm Češek. Hlavní hvězdou bude úřadující šampionka Barbora Krejčíková, která bude po světové dvojce Anett Kontaveitové druhou nejvýše nasazenou hráčkou. Dalšími českými zástupkyněmi budou Tereza Martincová, Marie Bouzková, Linda Nosková, Lucie Havlíčková a dvojice úspěšných kvalifikantek Barbora Palicová a Dominika Šálková.

Osmnáctiletá Palicová dnes porazila bývalou světovou dvanáctku Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 6:4, 4:6, 6:2. Šálková zdolala Rusku Nataliji Vichljancevovou 6:7, 7:5, 6:2. V odloženém utkání prvního kvalifikačního kola neuspěla Miriam Kolodziejová, jež prohrála dvakrát 1:6 s Izraelkou Linou Gluškovou.

Pětadvacetiletá Muchová měla v úvodním kole vyzvat Havlíčkovou, o start ji ale podobně jako Kvitovou těsně před začátkem domácího turnaje v pražské Stromovce připravily zdravotní problémy. Dvojnásobná wimbledonská vítězka se omluvila v sobotu kvůli zraněnému zápěstí.

Hlavní soutěž začne v pondělí. Jako první z Češek půjde do akce v 11:00 Bouzková proti Rakušance Sinje Krausové, poté Martincová vyzve Francouzku Chloé Paquetovou. Program na centrálním kurtu uzavře ve čtyřhře Lucie Hradecká s Andreou Sestini Hlaváčkovou, která pojala turnaj jako rozlučku s kariérou. Duo H+H vyzve v českém souboji Anastasii Detiucovou a Kolodziejovou.

Turnaj v areálu pražské Sparty se bude hrát do neděle 31. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články