Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Po Federerovi vypadl z montrealského turnaje i Nadal

Montreal - Po nejvýše nasazeném Rogeru Federerovi vypadl z tenisového turnaje v Montrealu také Španěl Rafael Nadal. Druhého hráče světa, který se v Kanadě vrátil na kurty po dvouměsíčním trápení s koleny, vyřadil v pátečním čtvrtfinále Argentinec Juan Martín del Potro po setech 7:6 a 6:1. Del Potro se o postup do finále utká s Andym Roddickem. Pokud uspěje, jeho soupeřem bude Brit Andy Murray, jenž v semifinále zdolal 6:4, 7:6 Federerova přemožitele Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. Murray se díky tomu posune v pondělním vydání světového žebříčku poprvé v kariéře na druhé místo před Nadala.

Nadal s Del Potrem bojoval o první set nevídaných osmasedmdesát minut, než ho Argentinec získal v tie-breaku pěti míči za sebou. Pak už obhájce loňského titulu nestačil soupeři čelit, dvakrát za sebou ztratil servis a druhou sadu prohrál jednoznačně 1:6.

Nadal ale nebyl po porážce příliš zkormoucený, naopak ho potěšilo, jak kolena před posledním grandslamem sezony US Open drží. "Po dvouměsíční pauze je těžké hrát na takovéto úrovni, musel jsem se soustředit mnohem víc než obvykle. Ale kolena jsou v pořádku a celkově musím být s turnajem spokojen," řekl novinářům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články