Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Po Djokovičovi vypadl v Indian Wells i Nadal, vyřadil ho Federer

Indian Wells - Po obhájci titulu a světové jedničce Novaku Djokovičovi skončil turnaj v Indian Wells v semifinále i pro druhého hráče světa Rafaela Nadala. Španěl prohrál s dalším bývalým lídrem žebříčku ATP a dlouholetým rivalem Rogerem Federerem ze Švýcarska 3:6 a 4:6. Federer slavil proti Nadalovi jubilejní desáté vítězství.

Na 28. vzájemný duel si oba rivalové museli počkat tři a půl hodiny kvůli dešti. Potom za hodinu a 31 minut hry bylo rozhodnuto, poté, co Federer zápas provázený občasným deštěm a větrem ukončil šestým esem. "Vím, že jsem hrál dobře, takže mohu být velmi spokojený," pochvaloval si Federer, který bude hrát o svůj čtvrtý titul v Indian Wells. Ty předchozí se datují už do let 2004 až 2006, od té doby tam nebyl ani ve finále.

"Byly těžké podmínky a proti mně stál jeden z mých největších soupeřů, takže jsem šťastný," řekl Federer, hrající poslední dobou takřka ve své někdejší formě. Od semifinálové porážky od Djokoviče na US Open vyhrál šestnáctinásobný grandslamový vítěz 38 ze 40 zápasů. Teď bude mít možnost vyrovnat Nadalův rekord v počtu triumfů na turnajích Masters, nyní jich má Federer na kontě osmnáct.

Nadal, vítěz turnaje z let 2007 a 2009, nezopakuje loňskou účast ve finále a svému přemožiteli vysekl poklonu. "Hrál fantasticky. Měl vysokou úspěšnost podání a já nebyl schopen uplatnit svoji obvyklou taktiku," řekl Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články