Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po Berdychově výhře vede český tým 1:0 nad Francií

Ostrava - Český daviscupový lídr Tomáš Berdych získal pro český tým první bod v ostravském klání 1. kola Davisova poháru proti Francii, když v úvodním zápase porazil hostující jedničku Gillese Simona 7:6, 4.6, 7:6 a 6:3. Na úspěch Berdycha se bude snažit navázat Radek Štěpánek ve druhé dnešní dvouhře proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi.

Simon do prvního daviscupového zápasu v kariéře vstoupil nervózně a hned v úvodním gamu ztratil servis. Berdych měl na začátku zápasu převahu, při svém servisu byl suverénní a měl několik šancí získat další brejk. Ani jednu z nich však nevyužil včetně setbolu při Simonově podání za stavu 5:3. O osudu prvního setu rozhodovala až zkrácená hra, v níž se Berdychovi dařil první servis. Především díky tomu ji vyhrál 7:3 a dostal se do vedení.

Ve druhém setu začal Simon výrazně lépe podávat a přestal dělat tolik laciných chyb. Domácí reprezentant měl čím dál větší problémy ukončovat výměny a ve snaze o agresivní údery byl často nepřesný. Vyvrcholilo to v sedmém gamu, kdy čistou hrou ztratil servis. Simon bez problémů dotáhl sadu k výhře 6:4 a srovnal krok.

Výhra se rodila 3,5 hodiny

Herní převahu měl i ve třetím setu. Berdych v pátém a sedmém gamu udržel vlastní podání jen s vypětím všech sil, když musel odvracet celkem šest brejkbolů. Český tenista se v osmém gamu poprvé v setu dostal k brejkbolu a hned ho proměnil. Vedení 5:3 však nezužitkoval, ztratil servis a opět se rozhodovalo ve zkrácené hře. Ta stejně jako v úvodním setu patřila jednoznačně Berdychovi, který v ní povolil soupeři jen dva míče.

Nešťastně ztracená třetí sada zanechala na Simonovi stopy v úvodu čtvrtého setu. Berdych díky dvěma brejkům odskočil na 3:0, a i když o jeden přišel, měl vývoj setu pod kontrolou. Při Simonově podání si za stavu 5:3 výborným prohozem vypracoval první mečbol, vydal se k síti a přinutil soupeře chybovat. Po třech hodinách a 26 minutách tak získal pro český tým první bod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články