Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Po Bartyové i Karolína Plíšková. Světová dvojka si zahraje Turnaj mistryň

Karolína Plíšková se počtvrté za sebou kvalifikovala na Turnaj mistryň. Světová dvojka získala jistotu po nedělním triumfu na turnaji v Čeng-čou. Je teprve druhou tenistkou, která má účast na Masters jistou. Před ní se kvalifikovala současná světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová. Vrchol sezony pro osmičku nejlepších hráček se poprvé uskuteční s rekordní dotací 14 milionů dolarů v čínském Šen-čenu od 27. října do 3. listopadu.

"Vždycky je mým cílem se dostat na Turnaj mistryň a jsem pyšná, že jsem to dokázala počtvrté za sebou. Už se těším na souboje s nejlepšími hráčkami sezony," řekla sedmadvacetiletá Plíšková.

Turnaj mistryň hrála poprvé v roce 2016, kdy se na něj probojovala i ve čtyřhře, a ve dvouhře skončila ve skupině. Loni a předloni vždy postoupila do semifinále.

V letošní sezoně Plíšková získala už čtyři tituly: před Čeng-čou i na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v Brisbane. Na kontě má 49 vyhraných zápasů, což je nejvíce ze všech tenistek.

Šanci hrát posedmé Turnaj mistryň ve dvouhře má Petra Kvitová, která je v hodnocení sezony zatím šestá. Markéta Vondroušová je třináctá, ale musela by zahrát nyní v Číně výtečně, aby měla šanci se premiérově kvalifikovat.

Ve čtyřhře mají jistotu startu v Šen-čenu Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Blízko účasti jsou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a šanci mají rovněž Květa Pescheová s americkou spoluhráčkou Nicole Melicharovou.

Kristýna Plíšková začala tenisový turnaj v Soulu vítězně

Karolínina sestra Kristýna Plíšková postoupila v Soulu do druhého kola. Roli favoritky proti domácí tenistce Čche Či-hi, hráčce až z osmé stovky žebříčku, splnila za necelou hodinu vítězstvím 6:1 a 6:4. Korejce nenabídla ani jeden brejkbol.

V boji o postup do čtvrtfinále už Plíškovou čeká mnohem těžší soupeřka, 81. hráčka žebříčku narazí na druhou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou z Ruska, která je v pořadí WTA devětatřicátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články