Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plíškovou už nepovede Kotyza. Důvodem rozchodu je rozdílný pohled na strategii

Po necelém roce nečekaně končí spolupráce Karolíny Plíškové s trenérem Davidem Kotyzou. Světová čtyřka se s koučem, který před ní vedl Petru Kvitovou, dohodla na ukončení spolupráce. Důvodem je rozdílný pohled na strategii dalších tenisových kroků.

Karolína Plíšková a trenér David Kotyza
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Panu Kotyzovi děkuji za vše, co pro mě udělal," uvedla Plíšková na adresu padesátiletého trenéra. Důvodem ukončení spolupráce údajně nejsou sportovní výsledky. "V některých ohledech se naše názory a pohled na věc rozcházely. Neshodli jsme se na strategii mého dalšího tenisového vývoje," vysvětlila.

Pod vedením Kotyzy má letos Plíšková bilanci 46:13 a vyhrála turnaje v Brisbane, Dauhá a Eastbourne. Na grandslamech došla nejdále do semifinále Frech Open a osm týdnů strávila v létě v roli světové jedničky.

Spolupráci s Kotyzou zahájila Plíšková v prosinci 2016 poté, co její dosavadní kouč Jiří Vaněk odešel k Petře Kvitové. Po nedávném US Open, na kterém v New Yorku neobhájila loňské finále, Kotyza říkal, že by rád u Plíškové viděl v zápasech více kuráže.

Na asijské turnaje do Tokia, Wu-chanu a Pekingu už Plíšková odlétá v neděli bez trenéra. "S Karolínou to byla příjemná práce a věřím, že to pro ni do další kariéry bylo přínosné. Budu jí samozřejmě dál držet palce," uvedl Kotyza, který loni několik měsíců spolupracoval s Dánkou Caroline Wozniackou.

Závěr sezony a nejspíše i finálový Turnaj mistryň v Singapuru absolvuje Plíšková bez kouče. "Jméno nového trenéra oznámíme nejpozději před začátkem příští sezony," sdělil přítel a manažer tenistky Michal Hrdlička. "Prioritou je teď úspěšné dokončení aktuálního ročníku, kvalifikace na Turnaj mistryň v Singapuru, což je vrchol sezony, ke kterému se upínáme," dodal Hrdlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články