Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plíškovou dělí výhra od pozice světové dvojky. Na turnaji v Římě postoupila do čtvrtfinále

Řím – Na tak vysoké umístění v žebříčku česká tenistka naposledy dosáhla v říjnu 2011, když se na druhé místo probojovala Petra Kvitová. Teď ji může napodobit Karolína Plíšková, která na turnaji Masters v Římě porazila Švýcarku Timeu Bacsinszkou 6:1 a 7:5, a když vyhraje i ve čtvrtfinále, bude též druhá.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Gregorio Borgia

Pětadvacetiletá Plíšková se po dnešní výhře přiblížila na pouhých deset bodů k těhotné Američance Sereně Williamsové, kterou může na druhé pozici vystřídat. Jedničkou je Němka Angelique Kerberová.

Plíšková po nepříliš přesvědčivých výkonech na turnajích v Praze a Madridu ještě v Římě neztratila set. V duelu s Bacsinszkou druhá nasazená Češka ovládla první sadu, kterou získala za 26 minut. V druhém setu Švýcarka favoritce vzdorovala a jednou jí i vzala servis, Plíšková však po brejku na 6:5 a třech odvrácených brejkbolech v následujícím gamu zápas ukončila přímým bodem z podání.

O první letošní antukové semifinále si Plíšková v Římě zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, jež ve třetím kole po prohraném prvním setu nadělila vítězce pražského turnaje Moně Barthelové z Německa dva kanáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je v Římě ve čtvrtfinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články