Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plíškovou čeká v Singapuru Muguruzaová, Ostapenková a Venus Williamsová

Karolína Plíšková se v Singapuru představí na Turnaji mistryň v Bílé skupině, ve které se střetne se Španělkou Garbiňí Muguruzaovou, Američankou Venus Williamsovou a vítězkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska. Plíšková nemá s žádnou ze tří soupeřek zápornou bilanci.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Xiao Yijiu

V Červené skupině jsou světová jednička Simona Halepová z Rumunska, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová z Francie.

"Myslím, že složení mojí skupiny je pro mě lepší než té druhé. Hrajeme všechny podobným stylem. Se všemi se znám dobře, snad se připravím, jak nejlépe můžu, a odehraju dobré zápasy," řekla Plíšková, která celý turnaj rozehraje. V neděli nastoupí od 11:00 českého času proti sedmatřicetileté Venus Williamsové.

Se soupeřkami ve skupině má Plíšková dohromady pozitivní bilanci 9:3. Nejlépe je na tom s královnou Wimbledonu Muguruzaovou, nad kterou vede 6:2. Loni Španělku porazila právě ve skupině v Singapuru, letos přidala výhry ve Fed Cupu a v Indian Wells, ale naposledy v Cincinnati prohrála. "V poslední době šla hodně nahoru, daří se jí. Všechny naše zápasy byly těžké," řekla Plíšková.

S vítězkou Turnaje mistryň z roku 2008 Venus Williamsovou se Plíšková utkala dvakrát a jednou vyhrála. "Byly to dva velmi těžké a vyrovnané zápasy. Naposledy jsem ji porazila na její domácí půdě při loňském US Open. Když se jí daří a cítí se dobře, je to proti ní hrozně těžké," konstatovala Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou čeká na úvod Turnaje mistryň Venus Williamsová

Novicka na vrcholu sezony Ostapenková hraje rychle a razantně. "Je to střelkyně. Její slabinou je servis, ale odzadu má velmi nebezpečné údery," řekla česká esová královna o Lotyšce, kterou letos v Austrálii porazila 10:8 v třetí sadě. V Singapuru Plíškovou doprovází přítel a manažer Michal Hrdlička, kondiční trenér Martin Nosko a v roli trenérky pomáhá Australanka Rennae Stubbsová.

Hráčky se utkají ve skupině každá s každou a vždy dvojice nejlepších postoupí do semifinále. Celková dotace činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Hrát se začne v neděli 22. října.

"Sezona je hodně dlouhá a náročná, ale na takové myšlenky není čas. Teď je tady vrchol sezony a já udělám pro úspěch maximum," řekla Plíšková.

Los základních skupin tenisového Turnaje mistryň v Singapuru:

Červená skupina: Simona Halepová (1-Rum.), Elina Svitolinová (4-Ukr.), Caroline Wozniacká (6-Dán.), Caroline Garciaová (8-Fr.)

Bílá skupina: Garbiňe Muguruzaová (2-Šp.), Karolína Plíšková (3-ČR), Venus Williamsová (5-USA), Jelena Ostapenková (7-Lot.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články