Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Plíšková zůstala v žebříčku třetí, na Williamsovou ale ztrácí už jen 10 bodů

Londýn - Karolína Plíšková zůstala po antukovém turnaji v Římě na třetím místě světového žebříčku. Druhé Američance Sereně Williamsové, jež kvůli těhotenství přerušila kariéru, se ale už přiblížila na rozdíl pouhých deseti bodů.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Peter Klaunzer

Pětadvacetileté Plíškové chybělo v Římě k posunu na druhé místo pořadí WTA jedno vítězství. Nejlepší česká tenistka současnosti postoupila do čtvrtfinále, kde vypadla s pozdější vítězkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Vzhledem k absenci Williamsové bude nicméně Plíšková na grandslamovém Roland Garros, jež startuje v neděli, nasazena i tak jako číslo dvě a na druhou příčku se dostane v příštím vydání žebříčku.

V první stovce žebříčku je aktuálně sedm českých tenistek. Poprvé v kariéře se do ní dostala talentovaná Markéta Vondroušová, jež se díky triumfu na turnaji ITF v Trnavě posunula na 94. příčku.

O kolo dřív než Plíšková vypadl v italské metropoli Tomáš Berdych a v žebříčku ATP si pohoršil o jedno místo na čtrnáctou pozici.

Vítězové římského turnaje se posunuli do světové desítky. Svitolinová je nově šestá, Němec Alexander Zverev desátý, což jsou pro oba nejlepší umístění v kariéře. Jedničkami zůstali přes brzká vyřazení Němka Angelique Kerberová a Brit Andy Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články