Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková zdolala Puigovou a letos poprvé si zahraje o titul

Nottingham - Karolína Plíšková postoupila do nedělního finále po dvou výhrách během jediného dne. Program turnaje v anglickém Nottinghamu byl kvůli dešťovým přeháňkám nahuštěn do několika hodin, ale česká tenistka si poradila na jedničku. Nejprve si krátce po poledni poradila ve dvou setech s Australankou Bartyovou a stejným poměrem zvítězila i nad Mónicou Puigovou z Portorika.  

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Bullit Marquez

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se v semifinále na okruhu WTA představila letos potřetí. Na travnatý kurt v Nottinghamu nastoupila zhruba dvě hodiny poté, co dohrála čtvrtfinále, které se kvůli dešti nemohlo hrát v pátek. V něm vyřadila Australanku Ashleigh Bartyovou 7:6, 7:6.

Začátek duelu se čtvrtou nasazenou Puigovou opět lehce zpozdil déšť. V prvním setu čelila Plíšková třem brejkbolům, všechny ale úspěšně odvrátila a sama sebrala soupeřce dvakrát servis. Druhou sadu už měla pod kontrolou a za 55 minut slavila postup do finále. O titul si zahraje s Američankou Alison Riskeovou.

Plíšková měla absolvovat během soboty ještě třetí duel. Spolu s dvojčetem Kristýnou se ale nakonec rozhodly vzdát semifinále čtyřhry, a do finále tak bez boje prošel česko-čínský pár Andrea Hlaváčková, Pcheng Šuaj.

Výsledky tenisového turnaje žen v Nottinghamu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Bartyová (Austr.) 7:6 (7:2), 7:6 (9:7), Puigová (4-Portor.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:3, Riskeová (USA) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:3, Zheng (Čína) - Mooreová (Brit.) 6:2, 6:4.

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Puigová (4-Portor.) 6:2, 6:2.

Riskeová (USA) - Zhang (Čína) 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy