Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková vyřadila Ivanovičovou, Kvitová se odhlásila

Sydney - Karolína Plíšková porazila v Sydney bývalovou světovou jedničku Anu Ivanovičovou 6:4 a 6:2 a na turnaji postoupila do druhého kola. Naopak Petra Kvitová se kvůli nemoci odhlásila. Další soupeřkou páté nasazené bude vítězka utkání mezi Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a Larou Arruabarrenaovou ze Španělska.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Bullit Marquez

V Číně českou hvězdu postihly střevní potíže a nedohrála tam duel prvního kola s domácí Čeng Saj-saj. "Jsem hrozně zklamaná, že se musím odhlásit," uvedla šestá hráčka světového žebříčku. "Týden jsem pořádně nejedla, jsem slabá a celý zápas bych nevydržela. Chci být připravena na Melbourne," vysvětlila dvojnásobná wimbledonská vítězka, že hlavní je pro ni grandslamové Australian Open.

Ta nyní porazila Ivanovičovou i ve třetím vzájemném duelu. V obou setech sebrala soupeřce dvakrát podání, ale pak měla vždy trochu potíže s ukončením sady. V té první vedla už 5:1, v další hře neproměnila setbol, v následujícím gamu přišla o podání a až při dalším vlastním servisu uspěla, byť na to potřebovala další čtyři setboly. Ve druhém setu se ujala vedení 4:0 a později při svém podání na vítězství musela odvrátit brejkbol a proměnila až třetí mečbol.

Plíšková vloni v Sydney neuspěla až ve finále, kde ve dvou tie-breacích prohrála českou bitvu s Petrou Kvitovou. Obhájkyně titulu se těsně před začátkem sydneyského turnaje odhlásila, protože se dosud necítí fit po nemoci, kvůli níž odstoupila ze soutěže v minulém týdnu v Šen-čenu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (5) - Ivanovičová (Srb.) 6:4, 6:2, A. K. Schmiedlová (SR) - Bacsinszká (6-Švýc.) 1:6, 6:1, 6:3, Garciaová - Mladenovicová (obě Fr.) 7:6 (7:4), 6:4, Jankovičová (Srb.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:4, Kuzněcovová (Rus.) - Pattersonová (Austr.) 6:2, 6:0, Pironkovová (Bulh.) - Curenková (Ukr.) 7:6 (8:6), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články