Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková vypadla v San Diegu v 1. kole, Fruhvirtová nezastavila sérii nezdarů ani v Ósace

Brzké vyřazení z turnaje v San Diegu musí skousnout Karolína Plíšková. V utkání s Anhelinou Kalininovou totiž nedotáhla obrat, který nastartovala "kanárem" ve druhém setu, a ukrajinské soupeřce podlehla 6:7, 6:0, 3:6. Úvodní kolo nezvládla na okruhu WTA posedmé v sezoně. Nedařilo se ani Lindě Fruhvirtové, která prohrála poosmé v řadě. Na turnaji v Ósace s Britkou Harriet Dartovou 5:7, 7:5, 2:6.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS

Jednatřicetiletá Plíšková nevyužila v úvodním dějství dva setboly a ztratila ho za 70 minut v tie-breaku 4:7, ve druhém ale zlepšila podání a po půlhodině vyrovnala na 1:1. Lépe pak vykročila i do rozhodujícího třetího setu, v němž se po brejku ujala vedení 2:1. Výhodu nicméně nedokázala potvrdit a soupeřka se ziskem čtyř gemů v řadě dostala do vedení 5:2.

První vítězství ve třetím vzájemném měření sil s Plíškovou si už Kalininová nenechala utéct a překazila tak vyhlídky na české derby. Ve druhém kole se Ukrajinka utká s Barborou Krejčíkovou, která měla na úvod coby čtvrtá nasazená volný los.

Trápení Fruhvirtové pokračuje

Čtvrtá nasazená Fruhvirtová nezvládla v Ósace dohrávku zápasu prvního kola, který byl v pondělí přerušen za stavu 1:1 na sety kvůli tmě.

První sadu vyhrála Dartová v pondělí za 68 minut, druhou získala stejným poměrem po takřka hodině a půl Fruhvirtová. Lépe vstoupila i do úterního pokračování a ujala se vedení 2:0, ale další gem už proti 161. hráčce světa nepřidala. Celkem na kurtu obě soupeřky strávily téměř tři a půl hodiny.

Jediná česká zástupkyně v Japonsku Fruhvirtová skončila poté i v prvním kole čtyřhry. Spolu s Dianou Šnajderovou z Ruska nevyužily v závěru duelu s Fernandou Contrerasovou a Despinou Papamichailovou čtyři mečboly a po dvou hodinách s mexicko-řeckým párem prohrály 4:6, 7:5, 13:15.

Tenisový turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Kalininová (Ukr.) – Plíšková (ČR) 7:6 (7:4), 0:6, 6:3.

Čtyřhra  1. kolo: Mihalíková, Sü I-fan (SR/Čína) – Kolodziejová, Kalašnikovová (ČR/Gruz.) 7:6 (8:6), 4:6, 10:6.

Tenisový turnaj žen v Ósace (tvrdý povrch):

Dvouhra  1. kolo: Dartová (Brit.) – L. Fruhvirtová (4-ČR) 7:5, 5:7, 6:2, Udvardyová (Maď.) – Mariaová (2-Něm.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), Učijimaová (Jap.) – Rainaová (Ind.) 6:4, 6:2, Mandliková (USA) – Parryová (Fr.) 7:5, 6:2, Ponchetová (Fr.) – Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články