Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková vstoupí do Wimbledonu jako trojka, Kvitová s Berdychem jako jedenáctky

Londýn – Jako nasazená trojka vstoupí do nadcházejícího grandslamového Wimbledonu Karolína Plíšková. Jedenáctkami jsou na londýnské trávě shodně dvojnásobná vítězka Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Nejvýše nasazenými jsou světové jedničky Brit Andy Murray a Němka Angelique Kerberová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/PA autor: Gareth Fuller

Mezi nasazené se ve dvouhře vešly ještě další dvě české tenistky. Barbora Strýcová je dvaadvacítkou a Lucie Šafářová dvaatřicítku nasazených uzavírá.

U žen organizátoři respektovali světový žebříček, ale mezi muži komise pořádajícího klubu dle dohody s ATP pořadí promíchala. Organizátoři přihlížejí i k výsledkům hráčů na trávě za uplynulé dvě sezony, na čemž letos vydělal také Berdych. Loňský semifinalista je v pořadí ATP čtrnáctý, ale nasazený je jako číslo jedenáct.

Berdych přeskočil oproti žebříčku při nasazení Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a Bulhara Grigora Dimitrova. Belgičan David Goffin kvůli zranění nehraje.

V elitní pětce letos nastaly výrazné změny. Obhájce titulu Murray pozici jedničky uhájil, ale dvojkou je Srb Novak Djokovič, ač je v žebříčku čtvrtý. Trojkou bude v pořadí ATP pátý sedminásobný vítěz Wimbledonu Švýcar Roger Federer.

Oproti žebříčku si tak při nasazení pohoršil Španěl Rafael Nadal. Antukový král French Open a druhý hráč světa loni v All England Clubu chyběl a je čtvrtým nasazeným. Z trojky na pětku klesl švýcarský tenista Stan Wawrinka.

Nejvíc se posunul Gilles Müller. Lucemburčan je 26. v ATP, ale ve Wimbledonu bude letošní vítěz z Hertogenbosche šestnáctkou. Šampion z Queen's Clubu Španěl Feliciano López je devatenáctý nasazený, v žebříčku mu patří 25. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články