Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plíšková ve druhém setu utekla Zanevské z lopaty a už je ve Štrasburku v semifinále

Růst formy i sebevědomí potvrdila první nasazená tenistka turnaje ve Štrasburku i ve čtvrtfinále. Tam Karolína Plíšková porazila Belgičanku Marynu Zanevskou 6:4 a 7:6. A hlavně ve druhém setu to měla bývalá světová jednička těžké, v tie-breaku prohrávala už 2:6, ale nakonec zvítězila 8:6. V semifinále ji čeká Kaja Juvanová ze Slovinska, jež ve čtvrtfinále vyřadila 2:0 na sety Belgičanku Mertensovou.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Andrew Medichini

Plíšková vedla v prvním setu 4:1, ale pak dovolila soupeřce vyrovnat, jenže závěr už patřil české tenistce. Ve druhé sadě naopak Plíšková prohrávala 1:3, ale pak se zvedla. Jenže za stavu 4:4 prohrála své podání. I na to ale stačila zareagovat a zápas řešil až tie-brek, v němž Belgičanka v závěru neudržela nervy na uzdě a posledních šest míčků patřilo Plíškové.

Ta nastoupila s obvázaným stehnem a přiznala, že ji trochu tahal sval. "Utkání bylo takové nahoru a dolů," přiznala v rozhovoru po utkání. "Prvních pět šest gamů jsem hrála to, co jsem hrát chtěla, pak už to šlo trochu dolů," řekla vítězka s tím, že jí soupeřka nedala nic zadarmo. "Ale v závěru odešla," dodala.

A ke stavu obvázané nohy česká tenistka, která při návratu na kurty po delším zranění konečně začala vyhrávat, řekla: "Tahá mě stehno na levé noze, ale doufám, že to nebude nic vážného a zítra do semifinále nastoupím."

Turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 251 750 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (1-ČR) - Zanevská (Belg.) 6:4, 7:6 (8:6), Juvanová (Slovin.) - Mertensová (4-Belg.) 7:6 (7:3), 6:4

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články